De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Kalfsrosbief met tomatensalsa

Een malse kalfsrosbief met geurige kruiden, frisse tomatensalsa en knapperige geroosterde krieltjes. 

60 min. voorbereidingstijd
20 min. oventijd
90 min. wachttijd
Direct naar recept
Kalfsrosbief met tomatensalsa

Een recept van

Ramon Brugman

Ramon Brugman buitenkeuken

"Serveer de kalfsrosbief met yoghurtdip en een spinaziesalade voor een kleurrijke en smaakvolle maaltijd!"

Bereidingswijze

Kalfsrosbief

  1. Verwarm de barbecue tot 100 °C. 

  2. Maak de kalfsrosbief schoon door de laatste vliesjes eraf te halen.

  3. Pluk de tijm en rozemarijn en hak deze grof. Verdeel het zout en peper over de verse kruiden. 

  4. Smeer de kalfsrosbief in met de olijfolie. Rol de rosbief door de gehakte kruiden tot het hele stuk vlees bedekt is. 

  5. Verhit een gietijzeren koekenpan. Braad de kalfsrosbief kort aan zodat deze een mooie korst krijgt. 

  6. Zet de pan met de rosbief op de voorverwarmde barbecue. Gaar tot een kerntemperatuur van 48 °C. Laat daarna de rosbief volledig afkoelen. 

    Om een kerntemperatuur van 48 °C te bereiken, heeft een kalfsrosbief van 800 gram ongeveer een uur tot anderhalf uur nodig. Houd vooral de thermometer in de gaten.

  7. Snijd de rosbief in dunne plakken en leg deze op een grote schaal. 

Tomatensalsa

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd daarna de basilicum fijn. 

  2. Snijd de tomaten in vieren en haal de zaadlijsten eruit. Snijd het tomatenvruchtvlees in fijne blokjes. 

  3. Rooster de pijnboompitten.

    Pijnboompitten zijn prijzig. Daarom zou je ze ook eventueel kunnen vervangen door zonnebloempitten!

  4. Fruit de ui en knoflook in de olijfolie en laat daarna weer afkoelen.  

  5. Meng de ui, knoflook, geroosterde pijnboompitten samen met de balsamicoazijn. Voeg ook de tomaat en de fijngesneden basilicum toe. 

  6. Breng de tomatensalsa op smaak met zout en peper. Schep de tomatensalsa over de kalfsrosbief. 

Geroosterde krieltjes

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 

  2. Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de krieltjes in 15 minuten net aan gaar. Giet de krieltjes af en laat ze afkoelen. 

  3. Snijd de krieltjes en knoflook doormidden en leg ze in een ovenschaal.  

  4. Voeg de tijm, olijfolie, zout en peper toe. Mix goed door met je handen. 

  5. Zet ovenschaal in de voorverwarmde oven. Rooster de krieltjes 15 à 20 minuten tot ze geroosterd zijn. 

     

Yoghurtdip met dille

  1. Snijd de dille fijn en pers de knoflook. 

  2. Meng de yoghurt met de dille, knoflookpuree en rasp er wat schil bij van de citroen. Pers de citroen uit en meng goed door. 

  3. Breng de dip op smaak. Zet weg en laat voor minimaal 15 minuten de smaken in trekken.  

Salade van spinazie en cashewnoten

  1. Snijd de ui in dunne ringen en snijd de tomaten door de helft. Scheur daarna de basilicum in stukken. 

  2. Was de spinazie en laat goed uitlekken.  

  3. Rooster de cashewnoten en laat ze goed afkoelen. 

  4. Meng de ui, tomaat, spinazie, cashewnoten, kaas en basilicum door elkaar in een grote schaal.  

  5. Doe de olijfolie, citroensap, honing en mosterd in een potje met deksel en schud goed door. Breng op smaak met zout en peper.  

  6. Meng tot slot de dressing met de spinaziesalade. 

Maak je klaar voor Ramon's Buitenkeuken, een nieuw culiniar feelgood-programma met nieuw 24Kitchen-gezicht Ramon Brugman.

Ramon's Buitenkeuken

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.