De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Franse kip met venkel, sinaasappel & pastis

Wim Ballieu maakt Franse Kip met venkel, sinaasappel & Ricard.

75 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Franse Kip met venkel, sinaasappel & ricard

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Meng voor de marinade de pastis met de olijfolie, het sinaasappel- en citroensap, de mosterd, de basterdsuiker, het venkelzaad, de tijmblaadjes, een snuf zout en 1,5 theelepel gemalen zwarte peper. Snijd de venkelknollen elk in 8 partjes. Verspreid ze over de braadslede en druppel de helft van de marinade erover.

Leg de kip op de borst tussen de venkel en bestrijk met de rest van de marinade. Leg de plakjes sinaasappel erbij. Rooster de kip in de voorverwarmde oven in 75 minuten goudbruin en gaar.

Verhit de frituurolie in een pan of friteuse tot 175 ºC. Bak de friet in 2 porties in 3-5 minuten goudgeel en krokant. Schenk intussen het braadvocht uit de braadslede in een sauspan en breng aan de kook. Laat de saus zachtjes tot de gewenste dikte inkoken.

Hak de peterselie fijn. Leg de kip met de venkel en sinaasappel op een schaal. Schenk de saus erover. Schep de friet erbij en bestrooi met de peterselie. Serveer met de mayonaise.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.