Sissende, geschroeide coquilles

7
Gemiddeld

Bereidingswijze

18 minuten totale tijd

Was de aardappels, snijd ze in stukjes van 3 cm en kook ze 12 minuten in een pan gezouten kokend water, of tot ze gaar zijn. Kook de doperwten de laatste 3 minuten mee. Pluk intussen het grootste deel van de muntblaadjes, hak ze fijn en zet ze even opzij. Zet een koekenpan met antiaanbaklaag op matig hoog vuur. Giet zodra hij goed heet is 1 eetlepel olijfolie in de pan, strooi de rest van de muntblaadjes erbij, bak ze in circa 1 minuut krokant en schep ze op een bord. Strooi een snufje zeezout en zwarte peper over de coquilles en bak ze 2 minuten aan elke kant in de muntolie, of tot ze goudbruin zijn. Verkruimel de bloedworst (gooi het vel weg) erover zodat die ook een beetje krokant wordt.

Laat de aardappels en doperwten uitlekken, doe ze terug in de pan, stamp ze met de gehakte munt en 1 eetlepel extra vergine olijfolie door elkaar en breng het stamppotje op smaak met zeezout en zwarte peper. Verdeel het samen met de coquilles en bloedworst over de borden, sprenkel er een klein beetje extra vergine olijfolie over en bestrooi met de krokante muntblaadjes.

© 2017 Jamie Oliver

Jamie Oliver volgen? Check hier zijn Facebook-pagina, Instagram-account en YouTube-kanaal.

Ingredienten

2
Personen

Voor de coquilles

  • 400 g aardappels
  • 200 g diepvriesdoperwten
  • 0.5 bos verse munt (15g)
  • rauwe grote sint-jakobsschelpen, met kuit, schoongemaakt
  • 50 g stevige bloedworst
Geef je waardering
7