Makkelijke citroenpudding
-
Verwarm de oven voor op 160 °C boven- en onderwarmte.
-
Smelt de boter en laat afkoelen. Rasp 1 citroen en pers 3 citroenen uit. Splits de eieren.
-
Klop in een grote kom de eidooiers met 100 g suiker luchtig.
-
Voeg de melk, citroenrasp, citroensap, gesmolten boter, vanille-extract en zout toe en roer door. Zeef de bloem erboven en mix tot een glad beslag.
-
Klop in een aparte kom de eiwitten schuimig. Voeg geleidelijk 100 gram suiker toe aan het eiwitmengsel tot er zachte pieken ontstaan.
-
Spatel de helft van het eiwitmengsel luchtig door het citroenmengsel. Voeg daarna voorzichtig de rest toe en meng tot een luchtig beslag.
-
Giet het beslag in een ingevette ovenschaal.
-
Zet de ovenschaal in een grote bak en vul deze bak met heet water tot halverwege de zijkant van de ovenschaal.
-
Schuif het geheel in de voorverwarmde oven en bak de pudding 45 minuten tot het midden stevig aanvoelt.
-
Haal de pudding uit de oven en laat een kwartier afkoelen.
-
Klop de slagroom lobbig met de suiker.
-
Bestrooi de afgekoelde pudding met poedersuiker en de slagroom.
0 reacties