De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

makkelijke citroenpudding

Deze pudding is misschien wel het allermakkelijste toetje ooit om te maken. Simpel, smeuïg en valt altijd in de smaak.

20 min voorbereidingstijd
45 min oventijd
15 min wachttijd
lemon pudding

Een recept van

Raquel Palla Lorden

Raquel Palla Lorden

"Deze citroenpudding is ideaal om een dag van tevoren voor te bereiden als je een etentje hebt. Doordat-ie fris en luchtig is, is het ook het perfecte gerecht om mee af te sluiten."

Bereidingswijze

Makkelijke citroenpudding

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C boven- en onderwarmte.

  2. Smelt de boter en laat afkoelen. Rasp 1 citroen en pers 3 citroenen uit. Splits de eieren.

  3. Klop in een grote kom de eidooiers met 100 g suiker luchtig. 

  4. Voeg de melk, citroenrasp, citroensap, gesmolten boter, vanille-extract en zout toe en roer door. Zeef de bloem erboven en mix tot een glad beslag.

  5. Klop in een aparte kom de eiwitten schuimig. Voeg geleidelijk 100 gram suiker toe aan het eiwitmengsel tot er zachte pieken ontstaan.

  6. Spatel de helft van het eiwitmengsel luchtig door het citroenmengsel. Voeg daarna voorzichtig de rest toe en meng tot een luchtig beslag.

  7. Giet het beslag in een ingevette ovenschaal.

  8. Zet de ovenschaal in een grote bak en vul deze bak met heet water tot halverwege de zijkant van de ovenschaal.

  9. Schuif het geheel in de voorverwarmde oven en bak de pudding 45 minuten tot het midden stevig aanvoelt. 

  10. Haal de pudding uit de oven en laat een kwartier afkoelen. 

  11. Klop de slagroom lobbig met de suiker.

  12. Bestrooi de afgekoelde pudding met poedersuiker en de slagroom.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker