Asperges met ham en pesto van radijsblad

13
Gemiddeld
 
Aangeboden door:

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Schil de asperges en snijd het onderste (harde) stukje eraf. Wikkel de asperges stuk voor stuk in een plakje ham. Smeer ze in met een beetje olijfolie (1el). Rooster de asperges in 25 minuten op de barbecue. Bestrijk, als gewenst, halverwege even met een takje rozemarijn, gedoopt in olijfolie.

Maak ondertussen de pesto. Meng radijsblad met pijnboompitten, citroensap, citroenzest, Parmezaanse kaas en de overige olijfolie. Blender dit tot een gladde saus. Maak (eventueel) af met peper en zout. Tip: In plaats van in een blender kan je de ingrediënten ook hakken met een mes. Dit geeft een iets grovere variant.

Serveer de asperges met wat pesto, een gekookt eitje en kleine stevige aardappeltjes. Decoreer met in vieren gesneden radijsjes.

Ingredienten

4
Personen

Voor de asperges met ham

  • 20 witte asperges
  • 200 g serranoham
  • 1 bos radijsblad, gewassen en gedroogd
  • 1 handvol pijnboompitten
  • 6 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 el citroenrasp (zest)
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 1 takje rozemarijn (optioneel)
  • 4 gekookte eieren
  • 16 kleine, stevige aardappeltjes (gekookt)
  • barbecue
Geef je waardering
13