De voordelen van een 24K account

 • Recepten bewaren
 • Exclusieve content en aanbiedingen
 • Gratis e-books

charlotte russe met frambozen

Deze Charlotte Rousse met frambozen is lekker en ook nog eens een plaatje om naar te kijken. Miljuschka vertelt hoe je dit recept maakt. 

60 min voorbereidingstijd
CHARLOTTE ROUSSE 3.jpg

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

"Een Charlotte Russe is het perfecte nagerecht: smaakvol en fruitig."

Bereidingswijze

Lange vingers

 1. Verwarm de oven voor op 150˚C

 2. Zet een steelpannetje met een dun laagje water op het vuur. Neem een hittebestendige kom die hierop past maar niet het water raakt. Doe hier de eieren in met de suiker, het zout en citroensap. Verwarm deze rustig au bain-marie tot de suiker is Doe de eieren met de suiker, zout en citroensap in een hittebestendige kom. Verwarm deze au bain-marie tot lauwwarm en de suiker goed is opgelost.

 3. Doe dit over in de mixerkom en klop het op hoog tempo voor 15-20 minuten tot het mengsel koud is, dik, wit en mooi luchtig. Zeef hier nu het zelfrijzende bakmeel overheen en gebruik een spatel om het door het beslag heen te scheppen.

 4. Neem een spuitzak en doe hier een gladde spuitmond in. Vul de spuitzak met het beslag.

 5. Verwarm de oven voor op 170˚C.

 6. Spuit het beslag nu in strepen van 8 cm op een bakplaat die bekleed is met bakpapier. Laat genoeg ruimt over tussen de strepen. Bestrooi het beslag met een klein beetje suiker en bak ze in ongeveer 13 minuten gaar in de oven. Laat ze nog even een paar minuten nagaren als je de oven uitzet. Haal ze dan uit de oven en laat ze volledig afkoelen voor je ze verder verwerkt.

Vulling

 1. Je hebt nu een hoge taartring nodig van ongeveer 18 cm. Smeer die aan de binnenkant in met wat olie. Dat maakt het straks makkelijker om te verwijderen. Plaats de ring op een mooi bord waarop je de Charlotte Russe wilt serveren. Handig als het midden van het bord mooi plat is. Dat maakt het opmaken handiger.

 2. Hou een stuk of 15-20 frambozen apart om de taart straks mee te garneren. De rest pureer je met het citroensap in de staafmixer. Haal de frambozenpuree door een zeef om de pitjes te verwijderen.

 3. Week de gelatineblaadjes voor minimaal 5 minuten in koud water.

 4. Doe de crème fraîche in de kom van de mixer en voeg de suiker hieraan toe. Klop dit voor een minuutje of 5 en spatel er dan de frambozenpuree door.

 5. Neem een klein steelpannetje en zet die op het laagste pitje. Knijp de gelatine uit en smelt die in de steelpan. Let op dat het niet te heet wordt! Haal meteen van het vuur zodra gesmolten. Roer 4 eetlepels van de frambozenroom door de gelatine en voeg dit dan bij de rest van de frambozenroom.

 6. Mix nu de slagroom tot stijve pieken en vouw dit door de frambozenroom. Strijk hier allereerst wat van op de bodem van de taartring. Nu steek je de lange vingers met de gesuikerde kant naar buiten langs de binnenkant van de ring in de room. Je doet dit tot je het cirkeltje rond bent. Zorg dat ze mooi recht staan en strak tegen de rand aan.

 7. Vul de ring nu met de rest van de room terwijl je zorgt dat de lange vingers niet omvallen. Strijk de bovenkant glad en zet voor minimaal 4 uur in de koeling.

 8. Verwijder de ring met beleid. Garneer de Charlotte Russe met de frambozen en bind eventueel de traditionele strik om de taart heen.

Miljuschka gaat opnieuw op reis en deze keer laat ze de wondere wereld zien van het bakken. En extra leuk: ze laat zien dat ook jij thuis heel simpel een heerlijk baksel uit de oven kan toveren.

 

Bak met Miljuschka

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker