Een Charlotte Russe is het perfecte nagerecht: smaakvol en fruitig. 

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

10
Personen

Biscuit de savoie

  • 3 eieren
  • 95 g zelfrijzend bakmeel
  • 95 g suiker
  • 1 g (zee)zout
  • 3 g vanillesuiker
  • sap van 1 citroen
  • suiker om te bestrooien

Vulling

  • 450 g frambozen
  • 1 citroensap
  • 9 blaadjes gelatine
  • 565 g crème fraîche
  • 110 g suiker
  • 225 g slagroom
  • 20 stuks lange vingers

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur

Biscuit de savoie 

Stap 1: 
Doe de eieren met de suiker, zout en citroensap in een hittebestendige kom. Verwarm deze au bain-marie tot lauwwarm en de suiker is opgelost. Giet over in de kom van je mixer en klop dit voor 15-20 minuten tot het koud, dik, wit en luchtig is .Zeef het zelfrijzend bakmeel en spatel dit door het beslag. Doe het beslag in een spuitzak met een gladde spuitmond. 

Stap 2: 
Verwarm de oven voor op 170˚C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Spuit het beslag in banen van ongeveer 7,5 cm op de bakplaat. Bestrooi met een beetje suiker en bak ze af in de oven voor ongeveer 13 minuten. Zet de oven uit en laat ze nog 3 minuten nagaren. Haal eruit en laat ze volledig afkoelen 

Vulling 

Stap 1: 
Pureer de frambozen met het citroensap en houd ongeveer 15 apart om te serveren. Druk door een zeef om pitjes te verwijderen. 

Stap 2: 
Week de gelatine in koud water voor minimaal 5 minuten. 

Stap 3: 
Klop de crème fraîche met de suiker voor ongeveer 5 minuten. Spatel daarna de frambozenpuree erdoor. 

Stap 4: 
Knijp de gelatine uit en laat voorzichtig smelten in een steelpan. Roer 4 eetlepels van de frambozenroom door de gelatine. Giet dan het gelatinemengsel bij de rest van de frambozenroom. 

Stap 5: 
Klop de slagroom tot stijve pieken en spatel door de frambozenroom. 

Opbouwen taart 

Stap 1: 
Zet een taartring klaar op een serveerbord. Strijk de vulling over de bodem van de taartring. Steek de lange vingers in de room langs de rand van de ring met de gesuikerde kant naar buiten.  

Stap 2:  
Vul de rest van de ring op met de frambozenroom. Strijk glad en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.  

Stap 3: 
Garneer met de overgebleven frambozen en bind een strik om de taart heen.  

Geef je waardering

36
CHARLOTTE ROUSSE 3.jpg
CHARLOTTE ROUSSE.jpg