Met risotto kan je álle kanten op! Combineer het bijvoorbeeld met boerenkool, walnoten en blauwe kaas. Miljuschka deelt haar verrassende recept.

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

4
Personen

  • 150 g voorgesneden boerenkool
  • 75 ml olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 30 g basilicum
  • 40 g walnoten
  • 1 st ui, fijngesneden
  • 350 g arborio-risottorijst
  • 200 ml witte wijn
  • 650 ml groentebouillon
  • 100 g blauwe kaas
  • tuinkers

Bereidingswijze

30 minuten

Stap 1: 
Hak de Parmezaanse kaas grof. En hak de walnoten fijn. Snijd de ui fijn. Blancheer de boerenkool 2 minuten in kokend in gezouten water. Giet af in een vergiet en knijp er zoveel mogelijk vocht uit.  

Stap 2: 
Doe de boerenkool in een blender (of gebruik een staafmixer), voeg de olijfolie, knoflook, Parmezaanse kaas, basilicum, walnoten en een soeplepel bouillon toe en maal tot een gladde puree.  

Stap 3: 
Verhit een wijde pan met dikke bodem op middelhoog vuur met de 2 eetlepels olie en bak de ui in 5 minuten zacht en glazig. Voeg de risottorijst toe en bak even mee, zodat alle korrels worden bedekt met een dun laagje olie. Zet het vuur hoog, giet de wijn erbij en laat de alcohol in een paar minuten verdampen. Blijf ondertussen roeren.  

Stap 4: 
Zet het vuur iets lager en voeg soeplepel voor soeplepel de warme bouillon toe, terwijl je blijft roeren. Voeg pas een volgende lepel bouillon toe als de rijst de bouillon helemaal heeft opgenomen. Herhaal tot alle bouillon op is en kook door tot de rijst al dente is. Dit duurt ongeveer 15 minuten.   

Stap 5: 
Voeg de boerenkoolpuree toe. Meng goed door en breng op smaak met zout en peper. Verkruimel de blauwe kaas over de boerenkoolrisotto en serveer met wat tuinkers.  

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN VAN SNEL MET MILJUSCHKA

Geef je waardering

Snel met Mil Heat Boerenkoolrisotto met walnoten en blauwe kaas
Snel met Mil Heat Boerenkoolrisotto met walnoten en blauwe kaas