De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

honolulu-taart

Bij een feestje mag deze spectaculaire en tropische Honolulu-taart niet ontbreken. De taart die onder andere bestaat uit verse ananas, kokos en botercremé is superlekker en ook nog eens superleuk om zelf te maken. Rudolph deelt zijn overheerlijke recept voor een Honolulu-taart.

45 min voorbereidingstijd
60 min kooktijd
Honolulu taart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bij een feestje mag deze spectaculaire en tropische Honolulu-taart niet ontbreken. De taart die onder andere bestaat uit verse ananas, kokos en botercremé is superlekker en ook nog eens superleuk om zelf te maken. Rudolph deelt zijn overheerlijke recept voor een Honolulu-taart.

Bereidingswijze

Cakes 

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de 3 taartringen in met boter en zet ze op een bakplaat met bakpapier.  

Stap 2: 
Roer voor het beslag de boter met de kokosbloesemsuiker en het vanille-extract in de kom van de keukenmachine met de garde luchtig. Voeg de eieren één voor één toe en meng het beslag goed door elkaar. Pel de bananen, prak ze fijn en voeg ze toe aan het beslag. Meng het volkorenmeel, bakpoeder, een snufje zout en het kaneelpoeder door elkaar en meng daarna door het beslag.  

Stap 3: 
Snijd de ananas in stukjes en hak de macadamianoten grof. Meng de ananas en de macadamianoten door het beslag en verdeel het beslag over de 3 springvormen. Bak de cakes in de oven in circa 25 minuten gaar. Laat de cakes circa 10 minuten in de vorm afkoelen. Haal daarna de vormen eraf en laat de cakes volledig afkoelen. 

Banketbakkersroom 
 
Stap 1: 
Klop de eidooiers los. Giet een klein scheutje melk bij de eidooiers met een eetlepel van de suiker.  
 
Stap 2: 
Breng de rest van de melk aan de kook met het vanille-extract en de rest van de suiker. Zet het vuur lager, laat de vanille circa 5 minuten zachtjes trekken en roer af en toe rustig door.  
 
Stap 3: 
Klop intussen de eidooiers met de suiker en de bloem tot een crème. Giet een flinke scheut hete melk al roerend bij het eimengsel. Schenk terug in de pan en laat de banketbakkersroom nog 5 minuten op laag vuur zachtjes koken terwijl je blijft roeren. Giet dan op een plat bord of schaal. Dek af met plasticfolie en laat afkoelen tot kamertemperatuur. 
 
Botercrème 

Klop in een kom de zachte boter met de poedersuiker luchtig en meng dan de banketbakkersroom erdoor. 
 
Opbouw 

Bestrijk de bovenkant van de cakes met de botercrème. Stapel ze op elkaar en bestrijk de zijkanten met de rest van de botercrème. Rooster de kokosflakes in de oven of in een droge koekenpan goudbruin. Snijd de ananas in plakjes en hak de macadamianoten grof. Garneer de taart met de kokosflakes, plakjes ananas en macadamianoten. 

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT RUDOLPH'S EERSTE HULP BIJ BAK-ONGELUKKEN

Maak kennis met ons allernieuwste programma: Eerste Hulp Bij Bak-Ongelukken. In het programma schiet meesterkok en meester patissier Rudolph van Veen enthousiaste thuisbakkers te hulp wanneer zij tegen veelvoorkomende bakproblemen aanlopen. 

Facebook Banner 828x475.jpg

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker