De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Perry's boozy brunch beef muffin

Voor een brunch wil je som gewoon echt even knallen met ultiem comfortfood (al helemaal na een iets te gezellig geworden diner). Deze brunch muffins zijn daar het perfecte voorbeeld van.

45 min. voorbereidingstijd
120 min. wachttijd
Direct naar recept
Perry's boozy brunch beef muffin

Een recept van

  • Perry de Man

    Perry de Man Brigade
  • Jet van Nieuwkerk

    Jet van Nieuwkerk

"Probeer eens met crispy bacon!"

Bereidingswijze

Muffin

  1. Doe de melk, suiker en gist in een steelpan en verwarm tot lauwwarm. Draai het vuur uit en laat 10 minuten staan.

  2. Meng in een kom de bloem met het zout. Schenk het melkmengsel erbij. Voeg de boter toe en kneed 10 minuten tot een soepel deeg. 

  3. Vorm een bol, dek af met een vochtige doek of plasticfolie en laat 1-1,5 uur rijzen op een warme plek. Het deeg moet verdubbelen in volume.

  4. Bestuif het aanrecht met bloem. Rol het deeg uit tot ongeveer 2½ centimeter dikte. Steek 8 rondjes uit met een ronde steker.

  5. Bestrooi een bakplaat met het maïsmeel en leg de deegrondjes erop. Dek losjes af met een doek of plasticfolie en laat nog 30 minuten rijzen. 

  6. Verwarm de oven voor op 160 °C. 

  7. Verwarm een koekenpan op heel laag vuur en bak de muffins 5 minuten per kant tot ze lichtbruin zijn en hol klinken als je erop tikt. 

  8. Bak ze nog circa 10 minuten in de oven om helemaal gaar te worden. Laat afkoelen op een rooster.

Burger

  1. Rooster in een droge koekenpan het venkelzaad op middelhoog vuur. Laat afkoelen en vijzel fijn.

  2. Meng in een kom het gehakt met het geroosterde venkelzaad, mosterd, knoflookpoeder, zout en peper. 

  3. Vorm 8 burgers van 10 cm doorsnede en laat even rusten in de koelkast.

  4. Verhit een klontje boter in een pan en bak de burgers op middelhoog vuur 4-5 minuten per kant. Leg op een bakplaat.

  5. Leg de kaas erop en laat in de oven smelten. 

Omelet

  1. Kluts de eieren in een kom met melk, sojasaus en bakpoeder.  

  2. Klop stevig met een garde tot het mengsel goed luchtig is.

  3. Verhit een koekenpan met platte bodem op middelhoog vuur en voeg een klontje boter toe. 

  4. Vet de uitsteekringen in met boter en zet in de pan. Giet 1/8e van het eimengsel in de ring. Doe de deksel op de pan.

  5. Laat op laag vuur 5-8 minuten zacht garen tot het ei volledig gestold is maar niet te bruin is. 

  6. Snijd de randen los en haal de omelet uit de ring. Herhaal tot er 8 omeletjes zijn gebakken. 

Saus

  1. Meng de mayonaise, ketchup, sriracha, paprikapoeder en een beetje citroensap in een kommetje tot een saus. 

Opbouwen Perry's boozy brunch beef muffin

  1. Snijd de muffins doormidden.

  2. Leg op de onderste helft van de muffin de omelet, gevolgd door de burger met kaas. 

  3. Verdeel een lepel saus over de burger en dek af met de bovenste helft van de muffin. Steek eventueel vast met een prikker. 

  4. Serveer met een goed glas bubbels. 

In de Brigade maakt een top team van 24Kitchen-chefs de meest verrassende gerechten. Laat je inspireren door de allerlekkerste recepten van oude bekenden en nieuwe gezichten van de culinaire zender.

De Brigade S2

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.