In de winter is het tijd voor comfortfood. Dus wat dacht je van een goed gevulde goulash? En nee, dit keer niet met vlees, maar met een lekker stukje kabeljauw. 

Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

  • 300 g rijst
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 250 g champignons
  • 4 trostomaten
  • 2 rode paprika’s
  • 2 groene paprika’s
  • 2 gele paprika’s
  • olijfolie
  • 1 tl karwijzaad
  • 4 tl gerookt paprikapoeder
  • 60 g tomatenpuree
  • 100 ml slagroom
  • 500 ml groentebouillon
  • 600 g kabeljauwfilet
  • 1 bosje bladpeterselie

Bereidingswijze

30 minuten

Stap 1:
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Stap 2:
Snijd de ui in halveringen en snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in kwarten en de tomaten in blokjes. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in blokjes.

Stap 3:
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de uien en de knoflook circa 2 minuten. Voeg het karwijzaad en de paprikapoeder toe en bak nog circa 2 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut. Voeg de champignons, tomaten en de paprika’s toe en bak kort mee. Schenk de slagroom en de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat het geheel circa 5 minuten zachtjes koken.

Stap 4:
Snijd de vis in grove stukken, voeg toe en laat op laag vuur, met de deksel op de pan, circa 6 minuten garen. Breng op smaak met peper.

Stap 5:
Snijd de peterselie fijn. Schep de rijst en de goulash in diepe borden en garneer met de peterselie.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph’s Winterklassiekers

Geef je waardering

Goulash met kabeljauw
Goulash met kabeljauw 2