De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Slanke quiche met boerenkool en spinazie

Slanke en gezonde (groene) quiche met boerenkool en spinazie. 

10 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Quiche

Een recept van

Slanke en gezonde (groene) quiche met boerenkool en spinazie. 

Bereidingswijze

Verhit de oven voor tot 180 graden Celsius. Bekleed de ovenschaal met bakpapier of vet de ovenschaal lichtjes in met olijfolie.

Snijd de helft van de rode ui in dunne ringen. Bewaar dit als topping. Snijd de rest van de ui in kleine blokjes.

Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg de 2 el olijfolie toe. Voeg de gesneden rode ui, babyspinazie en boerenkool toe. Verhit dit totdat de spinazie geslonken is. Dit duurt ongeveer 2 minuten.

Voeg in een kom de eieren, het eiwit, de melk, Parmezaanse kaas, selderijzout en peper samen. Voeg de spinazie-mix toe en roer goed door. Giet het in een ovenschaal.

Verdeel de uienringen over de ovenschaal. Bak de quiche in de oven tot de eieren stevig zijn. Dit duurt ongeveer 55 minuten.

Laat de quiche 10 minuten afkoelen voordat je hem serveert. Voeg vlak voor het serveren tuinkers toe als garnering.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.