Slanke en gezonde (groene) quiche met boerenkool en spinazie. 

Ingredienten

4
Personen

Ingrediënten

  • 250 ml halfvolle melk
  • 5 eieren
  • 2 eiwitten
  • 100 g babyspinazie
  • 100 g gesneden boerenkool
  • 20 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 kleine rode ui
  • 2 el olijfolie
  • 1 bakje tuinkers
  • selderijzout

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 10 minuten

Verhit de oven voor tot 180 graden Celsius. Bekleed de ovenschaal met bakpapier of vet de ovenschaal lichtjes in met olijfolie.

Snijd de helft van de rode ui in dunne ringen. Bewaar dit als topping. Snijd de rest van de ui in kleine blokjes.

Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg de 2 el olijfolie toe. Voeg de gesneden rode ui, babyspinazie en boerenkool toe. Verhit dit totdat de spinazie geslonken is. Dit duurt ongeveer 2 minuten.

Voeg in een kom de eieren, het eiwit, de melk, Parmezaanse kaas, selderijzout en peper samen. Voeg de spinazie-mix toe en roer goed door. Giet het in een ovenschaal.

Verdeel de uienringen over de ovenschaal. Bak de quiche in de oven tot de eieren stevig zijn. Dit duurt ongeveer 55 minuten.

Laat de quiche 10 minuten afkoelen voordat je hem serveert. Voeg vlak voor het serveren tuinkers toe als garnering.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

167
Quiche
Quiche