De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

venkelsoep

Venkelsoep: vaak over het hoofd gezien, maar zeker de moeite waard! Het resultaat is een heerlijke romige soep met een lichte anijssmaak. 

20 min (voor)bereidingstijd
Venkelsoep

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

"Wist je dat venkel niet alleen erg lekker is maar ook bomvol vitamine zit? Schep nog maar een keertje op."

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Snijd de ui en prei fijn en smelt de boter in een grote pan.

  2. Fruit de ui en prei 3 minuten. Snijd de venkel fijn en bewaar de groen takjes. Bak de venkel 6 minuten mee.

  3. Voeg de bloem toe en 2 minuten bak mee. Voeg de melk en bouillon toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten met doorkoken.

  4. Pureer de soep fijn. Garneer met de venkeltakjes. 

    Extra garnering? Voeg een lepeltje crème fraîche, gerookte zalm, extra vierge olijfolie of gebakken (parma)ham toe. 

In de maand december rijden de chefs van 24Kitchen in de meest bijzondere foodtrucks door Nederland om nietsvermoedende mensen met diabetes te verrassen met een feestelijk diner. Chefs Miljuschka Witzenhausen, Roberta Pagnier, Danny Jansen en Hugo Kennis gaan de uitdaging aan en worden geholpen door vrienden, familie, collega’s, buren of andere dierbaren van de persoon die verrast wordt. Samen organiseren ze in deze koude wintermaand een feestelijk diner op een bijzondere locatie, waarbij aan alles wordt gedacht. Dit programma zit vol tips en tricks om zelf ook een feestelijk diner te organiseren.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker