De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

saté in ketjap-chilisaus met gebakken courgette en rijst

Dit gerecht is perfect als je van saté houdt!

60 MIN
sate

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Saté is de favoriet van iedereen die graag Indonesisch eet. Daarom geef ik je het recept voor dit enorm lekkere saté gerecht met ketjap-chilisaus.

Bereidingswijze

Voorbereiding

  1. Snijd de speklappen en schouderkarbonades in kleine blokjes van 1,5 à 2 cm. Rijg het vlees aan de satéprikkers. 

  2. Hak voor de marinade de knoflook en snijd de citroen door de helft. Meng de knoflook, de korianderpoeder, bruine suiker, ketjap manis, zonnebloemolie en citroensap. Giet de marinade over de stokjes en laat een nacht afgedekt in de koelkast marineren. 

  3. Zet een ruime pan water op het vuur en breng aan de kook. Was ondertussen in een zeef de rijst met koud water tot het water helder is. Voeg een beetje zout toe als het water kookt en laat de rijst 13 minuten koken. Giet de rijst af en laat de rijst nog 15 minuten in de pan droogstomen. Schep de rijst in een magnetronschaal en bewaar afgedekt in de koelkast.  

  4. Snijd de rode ui door de helft en snijd hem in halve ringen. Snijd 2 courgettes over de lengte in vier lange stukken en snijd de zaadlijst weg. Snijd de courgettes in blokken. Bewaar gekoeld in een afsluitbaar bakje.  

Afmaken

  1. Haal de geregen satéstokjes uit de marinade en dep ze droog. Grill de saté in een grillpan rondom gaar. 

  2. Rooster voor de ketjap-chilisaus alle sesamzaadjes in een droge bakpan. Houdt 1 eetlepel sesamzaadjes achter voor bij de courgettes. Meng daarna de ketjap manis, sojasaus, chilisaus, citroensap, sesamolie en sesamzaadjes.  

    Je zou deze saus ook al kunnen maken tijdens de voorbereidingen tijdens het mealpreppen. 

  3. Warm ondertussen de rijst in de magnetron op voor 4 minuten op 700 watt. 

  4. Bak de blokjes courgette en de rode ui in zonnebloemolie bruin. Snijd ondertussen de knoflook fijn en voeg dit met de sojasaus toe en bak kort mee. Doe als laatste de sesamzaadjes erbij.  

  5. Serveer de gegrilde satés met rijst, gebakken courgette en een handje kroepoek. Giet als laatst de chili-ketjapsaus over de satés.  

Picnic x 24Kitchen

En de boodschappen? Die bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

Picnic logo

Snel en makkelijk een lekker recept op tafel? Ontdek de weekmenu's van Koken Voor Een Week. Mealprep in het weekend en doordeweeks in een kwartier aan tafel.

Koken voor een week

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker