De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Saté in ketjap-chilisaus met gebakken courgette en rijst

Saté is de favoriet van iedereen die graag indonesisch eet. Daarom geeft Danny je dit enorm lekker Saté gerecht met ketjap-chilisaus.

60 MIN
sate

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Saté is de favoriet van iedereen die graag indonesisch eet. Daarom geeft Danny je dit enorm lekker Saté gerecht met ketjap-chilisaus.

Bereidingswijze

Voorbereiden: 
Stap 1: 
Snijd de speklappen en schouderkarbonades in kleine blokjes van 1,5 à 2 cm.  

Stap 2: 
Rijg het vlees aan de satéprikkers. 

Stap 3: 
Hak voor de marinade de knoflook en snijd de citroen door de helft. Meng de knoflook, de korianderpoeder, bruine suiker, ketjap manis, zonnebloemolie en citroensap. Giet de marinade over de stokjes en laat een nacht afgedekt in de koelkast marineren. 

Stap 4: 
Zet een ruime pan water op het vuur en breng aan de kook. Was ondertussen in een zeef de rijst met koud water tot het water helder is. Voeg een beetje zout toe als het water kookt en laat de rijst 13 minuten koken. Giet de rijst af en laat de rijst nog 15 minuten in de pan droogstomen. Schep de rijst in een magnetronschaal en bewaar afgedekt in de koelkast.  

Stap 5: 
Snijd de rode ui door de helft en snijd hem in halve ringen. Snijd 2 courgettes over de lengte in vier lange stukken en snijd de zaadlijst weg. Snijd de courgettes in blokken. Bewaar gekoeld in een afsluitbaar bakje.  

Afmaken op maandag: 
Stap 1: 
Haal de geregen satéstokjes uit de marinade en dep ze droog.  

Stap 2: 
Grill de saté in een grillpan rondom gaar. 

Stap 3: 
Rooster voor de ketjap-chilisaus alle sesamzaadjes in een droge bakpan. Houdt 1 eetlepel sesamzaadjes achter voor bij de courgettes. Meng daarna de ketjap manis, sojasaus, chilisaus, citroensap, sesamolie en sesamzaadjes.  

Tip: Je zou deze saus ook al kunnen maken tijdens de voorbereidingen tijdens het mealpreppen. 

Stap 4:  
Warm ondertussen de rijst in de magnetron op voor 4 minuten op 700 watt. 

Stap 5: 
Bak de blokjes courgette en de rode ui in zonnebloemolie bruin. Snijd ondertussen de knoflook fijn en voeg dit met de sojasaus toe en bak kort mee. Doe als laatste de sesamzaadjes erbij.  

Stap 6: 
Serveer de gegrilde satés met rijst, gebakken courgette en een handje kroepoek. Giet als laatst de chili-ketjapsaus over de satés.  

Wil je de rest van de recepten en de andere weekmenu’s van Koken voor een Week bekijken? Check snel dit handige overzicht >

In dit nieuwe programma helpt Danny Jansen je om iedere werkdag snel en simpel een avondmaaltijd op tafel te zetten. Met een slimme boodschappenlijst en 'mealpreppen' in het weekend, kun je doordeweeks na een lange dag zo snel mogelijk aan tafel.

Kijk elke zaterdag om 17.05 uur en elke werkdag om 17.10 naar Koken voor een Week op 24Kitchen.

Snel en makkelijk mealpreppen?
Bekijk hier alle weekmenu's

Koken Voor een Week

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker