De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hollandse tiramisu met spritsen en advocaat

Deze speciale tiramisu is een heruitvinding van het bekende nagerecht. Probeer deze dus zeker uit.

50 min voorbereidingstijd
TIRAMISU 1.jpg

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Deze speciale tiramisu is een heruitvinding van het bekende nagerecht. Probeer deze dus zeker uit. 

Bereidingswijze

Spritsen
1) Zelf spritsen maken is leuk en makkelijk! Verwarm eerst de oven voor op 170 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2) Doe nu de zachte boter met de basterdsuiker, vanille-extract en het zout in de kom van de keukenmachine met de menghaak en draai dit tot een luchtig en lichtgeel geheel. Doe nu het ei, de bloem en de cacao erbij en draai het tot een glad deeg. Meng het zo kort mogelijk. Als het samen is gekomen, is het goed.

3) Neem een spuitzak met een gemiddeld formaat spuitmondje (nummer 12 gebruikten wij hier) en doe hier al je deeg in. Je hebt waarschijnlijk wel eens spritsen gezien dus spuit op een bakplaat met bakpapier je deeg in een zigzag patroon. Je kunt een grote plak maken en die net uit de oven snijden of je kunt meteen porties sprits maken. In dat geval hou je per koekje ongeveer 4 boogjes aan. Hou er rekening mee dat de koekjes in de oven nog een beetje uitlopen dus hou voldoende afstand op de bakplaat.

4) Bak de koekjes in de oven in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin. Laat volledig afkoelen.

Advocaat-tiramisu
1) Voor de tiramisu splits je de eieren in dooiers en eiwit. Zorg dat je het eiwit in een brandschone en vetvrije kom doet. De dooiers doe je in een andere kom en deze klop je meteen even goed op tot een luchtig geheel.

2) De slagroom klop je tot zachte pieken met 2 eetlepels suiker. De mascarpone, advocaat en de slagroom voeg je nu toe aan de eidooiers en je klopt het geheel goed door elkaar. Niet te lang. Je wilt niet dat het splitst natuurlijk.

3) Maak een lekker sterk kopje koffie en los hier ook weer 2 eetlepels koffie in op. Giet dit over in een schaaltje en roer hier de cognac door. (hou je niet van cognac dan is dit ook erg lekker met amaretto bijvoorbeeld)

4) Bij het eiwit voeg je ook twee eetlepels suiker en deze klop je op tot stijve pieken. Dit vouw je daarna door het roommengsel. Probeer het zo luchtig mogelijk te houden.

5) Om je tiramisu in elkaar te zetten neem je een rechthoekige schaal. Deze bekleed je eerst met een laag van je mascarponemengsel. Je afgekoelde spritsen doop je een voor 1 in je koffiemix. Niet te lang, dan vallen ze uit elkaar, maar laat ze wel even wat koffievocht opnemen. Ook niet te kort dus. Probeer het eventueel eerst even uit met 1 stukje koek.

6) Maak een mooie laag van de spritsen op je roommengsel. Hierop komt dan weer een nieuwe laag mascarponemix. Hier weer een laag koekjes op en je eindigt met een laag van de mascarpone.

7) Met een zeefje strooi je er wat cacaopoeder overheen. Dek dan af met plasticfolie en laat het voor ongeveer 8 uur opstijven in de koeling.

Miljuschka gaat opnieuw op reis en deze keer laat ze de wondere wereld zien van het bakken. En extra leuk: ze laat zien dat ook jij thuis heel simpel een heerlijk baksel uit de oven kan toveren.

 

Bak met Miljuschka

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker