Deze speciale tiramisu is een heruitvinding van het bekende nagerecht. Probeer deze dus zeker uit. 

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

10
Personen

Spritsen

  • 200 g boter op kamertemperatuur
  • 125 g witte basterdsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 1/2 stuks ei op kamertemperatuur, losgeklopt
  • 250 g bloem
  • 2 el cacao
  • snufje zout

Advocaat-tiramisu

  • 350 g spritskoeken met cacao
  • 3 eieren
  • 300 ml slagroom
  • 6 el suiker
  • 300 g mascarpone
  • 200 g advocaat
  • 150 ml koude espresso
  • 1 el cognac
  • cacaopoeder

Benodigdheden

  • spuitzak
  • spuitmondje kartel nummer 12
  • bakvorm of ovenschaal van ongeveer 25 bij 25

Bereidingswijze

Totale tijd: 50 minuten

Spritsen 

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. 

Stap 2: 
Meng de boter, basterdsuiker, het vanille-extract en zout tot een luchtige en romige massa in de mixer met de menghaak. Voeg het ei toe. Voeg de bloem en de cacao toe en maak een glad deeg. Mix zo kort mogelijk. 

Stap 3: 
Doe het deeg in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje nummer 12. Spuit op de bakplaat zigzaggend ongeveer per sprits 4 boogjes. Houd tussen de spritsen voldoende afstand want in de oven gaan ze nog uitzetten 

Advocaat-tiramisu 

Stap 1: 
Splits de eieren en doe het eiwit in een vetvrije kom en de dooiers in een andere vetvrije kom. Klop de dooiers luchtig met een mixer. Klop de slagroom met 2 el suiker lobbig. Voeg de mascarpone, advocaat en slagroom toe aan het eigeel en klop alles goed door elkaar.  

Stap 2: 
Zet een kopjes espresso en los twee eetlepels suiker er in op. Giet over in een schaaltje en voeg de cognac toe. 

Stap 3:  
Klop het eiwit tot stijve pieken met twee eetlepels suiker. Schep daarna voorzichtig door het roommengsel. 

Stap 4: 
Bedek de bodem van een flinke schaal met een laag van het roommengsel. Doop de spritskoeken stuk voor stuk voor ongeveer 1 seconde in het koffiemengsel. Maak een laag van de spritsen in de schaal. Bedek dan met een laag van het roommengsel zodat de spritsen net verdwijnen. Bedek dan opnieuw met een laag in koffie gedipte spritsen en eindig met een laag room. Strooi met behulp van een zeefje de bovenste laag met cacao. Bedek met vershoudfolie en laat voor 12 uur opstijven in de koelkast. 

Geef je waardering

44
TIRAMISU 1.jpg
TIRAMISU.jpg