De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Asperges à la Flamande met gerookte zalm

Schil de asperges en snijd van de kontjes één à twee centimeter af, afhankelijk van de dikte en hoe vers ze zijn. Doe de schillen en kontjes in een brede pan en leg hierop de asperges. Overgiet met koud water zodat ze ruim onder water staan. Voeg een snufje zout toe en breng met de deksel op de pan aan de kook.

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Asperges à la Flamande met gerookte zalm

Bereidingswijze

Schil de asperges en snijd van de kontjes één à twee centimeter af, afhankelijk van de dikte en hoe vers ze zijn. Doe de schillen en kontjes in een brede pan en leg hierop de asperges. Overgiet met koud water zodat ze ruim onder water staan. Voeg een snufje zout toe en breng met de deksel op de pan aan de kook.

Laat de asperges ongeveer 15 minuten koken. Kook ondertussen de eieren in dezelfde pan in acht minuten gaar en laat schrikken onder koud water. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Zet tevens een pan met koud water en de krieltjes op. Breng aan de kook en kook beetgaar volgens de verpakking.

Pel de eieren als ze zijn afgekoeld en hak fijn met een scherp mes (dit kan ook met een eiersnijder of pureepers). Hak de peterselie fijn. Draai na 15 minuten het vuur van de asperges uit en laat nog tien minuten staan met de deksel op de pan.

Laat de asperges uitlekken op een schone theedoek en leg op een grote schaal. Meng de helft van de boter door de gehakte eieren. Voeg de peterselie toe en breng eventueel op smaak met peper, zout, een beetje citroenrasp en –sap.

Verdeel het eimengsel over de asperges en overgiet met de rest van de boter. Serveer met de zalm, een partje citroen en de krieltjes.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.