Pavlova
Stap 1:
Klop de eiwitten luchtig en voeg geleidelijk, al mixend, de suiker toe. Klop net zo lang tot het eiwit stevige pieken vormt.
Stap 2:
Meng de maïzena met de azijn en meng het door het eiwitschuim.
Stap 3:
Maak op de bakplaat 4 tot 6 pavlova’s van het eiwitschuim en laat ze 2,5 uur drogen in de oven op boven- en onderwarmte 120 °C.
Stap 4:
Laat de pavlova’s in de uitgeschakelde oven, met de deur op een kier, afkoelen. Leg ze direct na het afkoelen op een schaal om breken te voorkomen.
Stap 5:
Maak het fruit schoon en snijd grote exemplaren in stukken. Verwarm de jam en roer het citroensap erdoor. Meng de jam met het fruit.
Stap 6:
Klop de slagroom met de suiker lobbig.
Stap 7:
Verdeel de room en het fruit over de pavlova’s en serveer direct.
Dit recept komt uit de aflevering over Sydney van het programma The Taste of Life Travel.
0 reacties