Pavlova
-
Verwarm de oven voor op 120 °C op onder- en bovenwarmte.
-
Klop de eiwitten luchtig en voeg geleidelijk, al mixend, de suiker toe. Klop net zo lang tot het eiwit stevige pieken vormt. Meng de maïzena met de azijn en meng het door het eiwitschuim.
-
Teken een cirkel van Ø25 op een stuk bakpapier. Zet het bakpapier vast op de bakplaat met wat van het schuim en vul de cirkel met het eiwitmengsel. Zet de bakplaat in de oven en laat de pavlova 2,5 tot 3 uur drogen in de oven.
-
Laat de pavlova in de uitgeschakelde oven, met de deur op een kier, afkoelen. Leg 'm direct na het afkoelen op een schaal om breken te voorkomen.
-
Maak het fruit schoon en snijd grote exemplaren in stukken. Verwarm de jam en roer het citroensap erdoor. Meng de jam met het fruit.
-
Klop de slagroom met de suiker lobbig. Verdeel de room en het fruit over de pavlova en serveer direct.
0 reacties