Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Pavlova

  • 6 eiwitten
  • 300 g suiker
  • 1 el maïzena
  • 1 el azijn

Garnering

  • 250 g vers fruit naar keuze
  • 2 el abrikozenjam
  • 1 sap van 1 citroen
  • 500 ml slagroom
  • 50 g suiker

Bereidingswijze

Totale tijd: 2 uur en 45 minuten

Klop de eiwitten luchtig en voeg geleidelijk, al mixend, de suiker toe. Klop net zo lang tot het eiwit stevige pieken vormt. Meng de maïzena met de azijn en meng het door het eiwitschuim. Maak op de bakplaat 4 tot 6 pavlova’s van het eiwitschuim en laat ze 2,5 uur drogen in de oven op boven- en onderwarmte 120 °C. Laat de pavlova’s in de uitgeschakelde oven, met de deur op een kier, afkoelen. Leg ze direct na het afkoelen op een schaal om breken te voorkomen. Maak het fruit schoon en snijd grote exemplaren in stukken. Verwarm de jam en roer het citroensap erdoor. Meng de jam met het fruit. Klop de slagroom met de suiker lobbig. Verdeel de room en het fruit over de pavlova’s en serveer direct.

Dit recept komt uit de aflevering over Sydney van het programma The Taste of Life Travel.

Geef je waardering

481
Pavlova