Hugo Kennis

Ingredienten

8
Porties

Cake

  • 200 g zachte roomboter + extra voor invetten
  • 200 g suiker
  • 3-4 eieren
  • 2 g zout
  • 1 vanillestokje
  • 1 citroen
  • 200 g patentbloem
  • 2 tl bakpoeder
  • crème fraîche
  • 1 el poedersuiker

Geflambeerde appel

  • 2-3 appels
  • 1-2 el suiker
  • 1/2 tl gemalen kaneel
  • cognac
  • 2 takjes munt

Extra nodig

  • keukenmachine met vlinderhaak of handmixer, cakevorm, bakpapier

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 40 minuten

1. Verwarm de oven voor op 160˚C.

2. Mix in de keukenmachine of met een mixer de boter met de suiker tot een romig mengsel.

3. Mix één voor één de eieren en erdoor. Voeg het zout toe. Snijd het vanillestokje overlangs open, schraap het merg eruit en voeg bij het beslag. Rasp de citroenschil erboven, voeg een scheut citroensap toe en mix door het beslag.

4. Zeef de bloem met het bakpoeder, voeg in delen toe en meng tot een glad beslag.

5. Vet de cakevorm in met boter en leg een stukje bakpapier op de bodem. Doe het beslag in de vorm. Bak de cake in 75-90 minuten gaar.

6. Laat de cake iets afkoelen, snijd evt. de randen los van de vorm en stort de cake. En laat afkoelen.

7. Meng in een kommetje de crème fraîche met de poedersuiker en citroensap naar smaak.

8. Schil en snijd de appels in plakjes.

9. Verhit de boter in een koekenpan en bak de appel. Voeg suiker en kaneel erbij en bak tot de suiker begint te karameliseren.

10.Voeg een scheut cognac toe en flambeer.

11.Snijd 4 plakken van de cake. Serveer op borden met de geflambeerde appels en een lepel crème fraîche. Maak af met blaadjes munt.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

66
Citroencake met geflambeerde appel
Citroencake met geflambeerde appel