De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Bananenpannenkoeken

Overrijpe bananen over? Maak er bananenpannenkoeken van! Voedzaam, lekker en binnen 15 minuten op tafel.

15 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Bananenpannenkoeken

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

"Dit bananenpannenkoeken recept is supersimpel. Je maakt de bananenpannenkoek met meel, bakpoeder, eieren en melk. Mixen in een kom en bakken maar!"

Bereidingswijze

Bananenpannenkoek

  1. Prak de (overrijpe) bananen met een vork fijn. 

  2. Meng in een kom de bloem, poedersuiker, bakpoeder en het zout. 

  3. Mix in een andere kom de geprakte bananen, het ei en de melk. Roer met een garde het bloemmengsel door het bananenmengsel. 

    Je kan zelf kiezen welke je het lekkerst vindt of natuurlijk wat je in de koelkast hebt staan. Een tip? Met kokosmelk til je de smaak net een tikkeltje omhoog. 

  4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en schep een soeplepel beslag in de pan. Bak de bananenpannenkoeken rondom in circa 5 minuten goudbruin en gaar. Herhaal tot het beslag op is. 

  5. Verdeel de bananenpannenkoeken over borden en lepel de ahornsiroop eroverheen.

    Maak dan het recept af met een lepel honing of agavesiroop. 

Hoe maak je bananen pannenkoeken?

Een bananenpannenkoek maak je door (overrijpe) bananen te prakken en te mengen met melk, eieren, bloem en bakpoeder (dit maakt ze lekker luchtig!). Je bakt ze in de pan en maakt ze af met een eetlepel ahoornsiroop.

Waarom vallen mijn bananenpannenkoekjes uit elkaar?

Bananenpannenkoeken die uit elkaar vallen bevatten te weinig bindmiddel. Wanneer je alleen ei en banaan gebruikt is dat vaak nét niet genoeg. Probeer een eetlepel bloem bij te voegen. Het kan ook zijn dat je te veel banaan gebruikt voor de hoeveelheid eieren: dit maakt het beslag te nat.

beslag

Hoe maak ik bananen pannenkoeken voor mijn kind?

Probeer voor kinderen bananenpannenkoeken met banaan, ei en havermout. Gebruik hiervoor 1 banaan (100 gram), 2 eieren en 2 el havermout. Mix tot een beslag en bak. Lekker met een eetlepel yoghurt. 

havermout-ontbijt

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.