De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

havermoutbrood

Zin in een lekker broodje maar ben je die standaard boterhammen zat? Dit havermoutbrood gevuld met fruit en noten is het perfecte alternatief! Rudolph deelt zijn verrassende recept. 

75 min kooktijd
havermoutbrood

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Zin in een lekker broodje maar ben je die standaard boterhammen zat? Dit havermoutbrood gevuld met fruit en noten is het perfecte alternatief! Rudolph deelt zijn verrassende recept. 

Bereidingswijze

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 170 °C. Beboter de cakevorm en leg bakpapier op de bodem en tegen de 2 lange kanten. 

Stap 2: 
Week de rozijnen en de cranberries 5 minuten in heet water, giet ze daarna af en laat ze uitlekken op een zeef. 

Stap 3: 
Was de appel en rasp de appel met schil grof. Breek de walnoten in kleinere stukjes. Rasp de schil van de sinaasappel. Meng de geraspte appel, walnoten, sinaasappelrasp en de rest van de ingrediënten goed door elkaar.  

Stap 4: 
Schenk het beslag in de cakevorm. Bak het brood in het midden van de oven op het rooster in circa 55 minuten goudbruin en gaar. 

Stap 5: 
Laat het brood na het bakken 5 minuten staan in de vorm, haal het er daarna uit en laat goed afkoelen.  

Tip van Rudolph: 
Dit havermoutbrood is verrassend lekker met een plakje jonge kaas.  

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT RUDOLPH'S ZOMERTOUR.

 

Maak kennis met ons nieuwe programma: Rudolph's Zomertour. In dit gloednieuwe zomerprogramma neemt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen ons mee op een Europese patisserie-tour. 

Rudolph's Zomertour

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Gebruik je hier gezoete cranberries voor?
Ongezoete kan ik overigens ook kunt vinden
Christine Komrij
22-06-2023

Ook lekker