De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Havermoutbrood

Zin in een lekker broodje maar ben je die standaard boterhammen zat? Dit havermoutbrood gevuld met fruit en noten is het perfecte alternatief! Rudolph deelt zijn verrassende recept. 

75 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
havermoutbrood

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Zin in een lekker broodje maar ben je die standaard boterhammen zat? Dit havermoutbrood gevuld met fruit en noten is het perfecte alternatief! Rudolph deelt zijn verrassende recept. 

Bereidingswijze

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 170 °C. Beboter de cakevorm en leg bakpapier op de bodem en tegen de 2 lange kanten. 

Stap 2: 
Week de rozijnen en de cranberries 5 minuten in heet water, giet ze daarna af en laat ze uitlekken op een zeef. 

Stap 3: 
Was de appel en rasp de appel met schil grof. Breek de walnoten in kleinere stukjes. Rasp de schil van de sinaasappel. Meng de geraspte appel, walnoten, sinaasappelrasp en de rest van de ingrediënten goed door elkaar.  

Stap 4: 
Schenk het beslag in de cakevorm. Bak het brood in het midden van de oven op het rooster in circa 55 minuten goudbruin en gaar. 

Stap 5: 
Laat het brood na het bakken 5 minuten staan in de vorm, haal het er daarna uit en laat goed afkoelen.  

Tip van Rudolph: 
Dit havermoutbrood is verrassend lekker met een plakje jonge kaas.  

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT RUDOLPH'S ZOMERTOUR.

 

Maak kennis met ons nieuwe programma: Rudolph's Zomertour. In dit gloednieuwe zomerprogramma neemt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen ons mee op een Europese patisserie-tour. 

Rudolph's Zomertour

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

2 reacties

Gebruik je hier gezoete cranberries voor?
Ongezoete kan ik overigens ook kunt vinden
Christine Komrij
22-06-2023
Weetje wat lekker is op dit brood! Een dikke laag Roomboter met zelfgemaakte bramenjam. Een heerlijk brood!
Sanne Wiersma
21-08-2024

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.