De klassieker op pasen of ieder feestje: gevulde eieren. Wij hebben er alleen een andere twist aangegeven. De eieren zitten in een krokant jasje, hierdoor krijgen ze een lekkere bite. 

Rudolph van Veen

Ingredienten

12
Personen

Krokante eitjes

  • 8 eieren
  • 60 g bloem
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 100 g panko

Vulling

  • Bovenstaande hoeveelheid gekookte eidooiers
  • 1 avocado
  • 1 el mayonaise
  • 1 tl tabasco
  • 1/4 limoen
  • 4 cherrytomaatjes
  • Enkele takjes kervel of peterselie

Extra nodig

  • frituurpan met zonnebloemolie
  • staafmixer + hakmolentje of foodprocessor

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Krokante eitjes

Stap 1: 
Kook 6 eieren voor circa 8 minuten. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer de eieren. Lepel voorzichtig de dooiers eruit en houd apart voor de vulling. 

Stap 2: 
Kluts de overige 2 eieren los in diep bord. Meng in een ander diep bord de bloem met het knoflookpoeder. Strooi de panko in een ander diep bord. Paneeer de gekookte gehalveerde eiwitten door ze eerst door de bloem, daarna door het ei, en als laatste door de panko te halen. 

Stap 3: 
Verhit de olie in de frituurpan tot 170 °C. Frituur de eitjes in circa 2 à 3 minuten goudbruin en krokant. Laat daarna uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met een beetje zout. 

Vulling 

Stap 1: 
Verwijder de schil van de avocado, verwijder de pit en snijd in stukjes. Pureer de avocado, eidooiers, mayonaise, tabasco en limoensap tot een gladde crème. Breng eventueel op smaak met peper en zout.  

Stap 2: 
Schep de vulling in een spuitzak met een kartelmondje. Vul de gefrituurde eieren met de avocadovulling. Garneer de eitjes met een plakje cherrytomaat en een takje kervel of peterselie. 

Benieuwd naar andere recepten uit Rudolph's Bakery?
>BEKIJK HIER DE RECEPTEN

Geef je waardering

108
Krokante Gevulde Eitjes
Krokante Gevulde Eitjes