De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

krokante gevulde eitjes

Het gevulde eitje, wie kent het niet? Deze variant zorgt voor vernieuwing door de avocado vulling en het krokante laagje!

30 min kooktijd
Krokante Gevulde Eitjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"De klassieker bij pasen of ieder feestje: gevulde eieren. Ik heb er alleen een andere twist aan gegeven. De eieren zitten in een krokant jasje, hierdoor krijgen ze een lekkere bite."

Bereidingswijze

Krokante eitjes

  1. Kook 6 eieren voor circa 8 minuten. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer de eieren. Lepel voorzichtig de dooiers eruit en houd apart voor de vulling. 

  2. Kluts de overige 2 eieren los in diep bord. Meng in een ander diep bord de bloem met het knoflookpoeder. Strooi de panko in een ander diep bord. Paneer de gekookte gehalveerde eiwitten door ze eerst door de bloem, daarna door het ei, en als laatste door de panko te halen. 

  3. Verhit de olie in de frituurpan tot 170 °C. Frituur de eitjes in circa 2 à 3 minuten goudbruin en krokant. Laat daarna uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met een beetje zout. 

Vulling

  1. Verwijder de schil van de avocado, verwijder de pit en snijd in stukjes. Pureer de avocado, eidooiers, mayonaise, tabasco en limoensap tot een gladde crème. Breng eventueel op smaak met peper en zout.  

  2. Schep de vulling in een spuitzak met een kartelmondje. Vul de gefrituurde eieren met de avocadovulling. Garneer de eitjes met een plakje cherrytomaat en een takje kervel of peterselie.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

2 reacties

Niet lekker
Erna Van Kammen
31-03-2024
Hi!

Dat is vervelend om te horen... Kan je uitleggen waardoor dat precies komt?

Groeten,
Team-24Kitchen
24 kitchen
03-04-2024

Ook lekker