Aardbeienjam
-
Pureer de helft van de aardbeien samen met de ahornsiroop met een staafmixer of in de blender. Voeg de puree toe aan een kom en roer het chiazaad erdoor.
-
Snijd de andere helft van de aardbeien in stukjes en prak de frambozen op een bordje met een vork. Roer de stukjes aardbei en de geprakte frambozen door de puree en laat dit minstens 30 minuten opstijven in de koelkast.
Scones
-
Meng de bloem, meel, bakpoeder en zout in een kom. Voeg de honing, vanille en de boter toe en meng met je vingertoppen alles door elkaar tot een kruimelig mengsel.
-
Voeg beetje bij beetje de melk toe en kneed tot een egaal en soepel deeg. Kneed niet langer dan nodig is, anders worden je scones te taai. Laat het deeg verpakt in plasticfolie circa 30 minuten rusten in de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 200°C boven en onderwarmte.
-
Rol het deeg tot circa 2 cm dikte uit op een met meel bestoven aanrecht. Steek met een ronde steker van 5 cm scones uit het deeg. Leg de scones op een bakplaat met bakpapier.
-
Bestrijk de scones met geklutst ei, voor een glanslaagje. Bak de scones ongeveer 12 tot 15 minuten in de oven.
Snelle clotted cream
-
Roer de crème fraîche en mascarpone los in aparte (meng)kommen. Roer de mascarpone door de crème fraîche. Roer niet te veel, anders wordt de clotted cream te dun.
0 reacties