Lemoncurd en scones

34
Gemiddeld

Bereidingswijze

35 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 220 ºC. Zeef het meel en een mespuntje zout in een grote kom en kneed met je vingertoppen in blokjes gesneden boter erdoor. Maak een kuiltje in het midden van het meelmengsel, meng de melk en het water en schenk het erin. Bewaar een klein beetje melk voor het bestrijken van het deeg. Kneed de ingrediënten snel tot een zacht deeg. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad, kneed het kort en rol het uit tot een lap van circa 2 cm dik. Steek met een bebloemd uitsteekvormpje rondjes uit het deeg. Leg de deegrondjes op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met de melk. Bak de scones circa 14 minuten tot ze hol klinken als je erop klopt. Laat ze afkoelen op een rooster.

Voor de lemoncurd, rasp de schil van de citroenen en pers ze uit. Breng in een pan sap, rasp en suiker al roerend op laag vuur aan de kook. Meng maïzena met een beetje water, voeg het toe aan het citroenmengsel en laat het al roerend circa 2 minuten zachtjes koken. Roer van het vuur af de eidooiers erdoor. Laat nog even zachtjes koken. Roer blokjes koude boter door de lemoncurd en laat afkoelen. 

Dit recept komt uit de aflevering over Londen van het programma The Taste of Life Travel. 

Ingredienten

12
Porties

Scones

  • 290 g zelfrijzend bakmeel
  • zout
  • 30 g boter
  • 125 ml melk
  • 125 ml water
  • bloem

Lemoncurd

  • 3 citroenen
  • 125 g suiker
  • 1 el maïzena
  • 2 eierdooiers
  • 50 g boter

Extra nodig

  • uitsteekvorm
  • bakplaat
Geef je waardering
34