De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pisang goreng

Als je vraagt naar een favoriet Aziatisch dessert, zullen veel mensen pisang goreng noemen. Het is o-zo simpel maar dát maakt het juist zo lekker. Eveline deelt haar recept voor een variant met gesmolten chocolade. 

35 min kooktijd
Eveline's Asian Favourites_Pisang Goreng

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

Pisang goreng is zo'n gerecht dat al sinds jaar en dag in de smaak valt. Ik durf te zeggen dat het 'm zit in de eenvoud van het gerecht. Maar met mijn speciale recept geef ik het welbekende gerecht een extravagante touch. Proef pisang goreng zoals nooit tevoren.

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Rooster de kokosrasp voor 2 min. Schud het daarna op een bord. Schep de kokosbloesemsuiker erdoor en laat afkoelen. 

  2. Schil de mandarijnen met een scherp mesje. En snijd in hele dunne reepjes. Doe de reepjes in een pan. Pers de mandarijnen erover uit. 

  3. Voeg 1 el suiker toe en verwarm op laag vuur. Laat de schilletjes voor 5 min op laag vuur konfijten.

  4. Breek de chocolade in stukjes en laat met de gecondenseerde melk, Grand Marnier en circa 200 ml water au-bain-marie smelten. Blijf voorzichtig roeren tot je een gladde saus hebt.

  5. Klop het bakbananenmeel met 200 ml water tot een glad beslag ter dikte van een pannenkoekenbeslag.

  6. Pel de bananen. Halveer en en snijd in de lengte doormidden. Schep de bananen door het beslag. Laat even staan.

  7. Verhit een laag zonnebloemolie in een hapjespan en frituur de bananen in 5 min goudbruin en gaar. Laat even uitlekken op keukenpapier.

  8. Leg de pisang goreng op een mooie schaal. Besprenkel met de kokosrasp, gekonfijte mandarijnen met wat van het siroop en de chocoladesaus. 

Eveline is terug! En deze keer laat ze zien hoe makkelijk het is om haar favoriete Aziatische gerechten zelf te maken.

 Eveline's Asian favourites

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker