Stappenplan
-
Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Rooster de kokosrasp voor 2 min. Schud het daarna op een bord. Schep de kokosbloesemsuiker erdoor en laat afkoelen.
-
Schil de mandarijnen met een scherp mesje. En snijd in hele dunne reepjes. Doe de reepjes in een pan. Pers de mandarijnen erover uit.
-
Voeg 1 el suiker toe en verwarm op laag vuur. Laat de schilletjes voor 5 min op laag vuur konfijten.
-
Breek de chocolade in stukjes en laat met de gecondenseerde melk, Grand Marnier en circa 200 ml water au-bain-marie smelten. Blijf voorzichtig roeren tot je een gladde saus hebt.
-
Klop het bakbananenmeel met 200 ml water tot een glad beslag ter dikte van een pannenkoekenbeslag.
-
Pel de bananen. Halveer en en snijd in de lengte doormidden. Schep de bananen door het beslag. Laat even staan.
-
Verhit een laag zonnebloemolie in een hapjespan en frituur de bananen in 5 min goudbruin en gaar. Laat even uitlekken op keukenpapier.
-
Leg de pisang goreng op een mooie schaal. Besprenkel met de kokosrasp, gekonfijte mandarijnen met wat van het siroop en de chocoladesaus.
0 reacties