De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Pisang goreng (gebakken banaan)

Pisang goreng is voor veel mensen het favoriete Aziatische recept. Dit is Eveline's recept voor gebakken banaan met gesmolten chocolade. 

35 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Eveline's Asian Favourites_Pisang Goreng

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

"Pisang goreng, of gebakken banaan, is zo'n gerecht dat al sinds jaar en dag in de smaak valt. Ik durf te zeggen dat het 'm zit in de eenvoud van het gerecht. Ik geef het recept een extra touch met chocolade."

Bereidingswijze

Pisang goreng

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Rooster de kokosrasp voor 2 min. Schud het daarna op een bord. Schep de kokosbloesemsuiker erdoor en laat afkoelen. 

  2. Schil de mandarijnen met een scherp mesje. En snijd in hele dunne reepjes. Doe de reepjes in een pan. Pers de mandarijnen erover uit. 

  3. Voeg 1 el suiker toe en verwarm op laag vuur. Laat de schilletjes voor 5 min op laag vuur konfijten.

  4. Breek de chocolade in stukjes en laat met de gecondenseerde melk, Grand Marnier en circa 200 ml water au-bain-marie smelten. Blijf voorzichtig roeren tot je een gladde saus hebt.

  5. Klop het bakbananenmeel met 200 ml water tot een glad beslag ter dikte van een pannenkoekenbeslag.

  6. Pel de bananen. Halveer en en snijd in de lengte doormidden. Schep de bananen door het beslag. Laat even staan.

  7. Verhit een laag zonnebloemolie in een hapjespan en frituur de bananen in 5 min goudbruin en gaar. Laat even uitlekken op keukenpapier.

  8. Leg de pisang goreng op een mooie schaal. Besprenkel met de kokosrasp, gekonfijte mandarijnen met wat van het siroop en de chocoladesaus. 

Eveline is terug! En deze keer laat ze zien hoe makkelijk het is om haar favoriete Aziatische gerechten zelf te maken.

 Eveline's Asian favourites

Wat is pisang goreng?

Pisang goreng is een Indonesische en Molukse snack van gefrituurde banaan. De banaan wordt in een beslag gerold en daarna goudbruin gebakken. Het is knapperig van buiten en zacht en zoet van binnen.

Eveline's Asian Favourites_Pisang Goreng

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.