Stappenplan
-
Snijd of rasp voor de krautsalat de witte kool fijn. Doe in een kom en strooi 100 gr zout erover. Sprenkel het citroensap over de kool. Meng en laat 5-10 minuten staan.
-
Boen de aardappels of schil ze. Snijd in dikke schijven. Verhit een scheut plantaardige olie in 1 of 2 koekenpannen en bak de aardappels rustig in circa 20 minuten aan beide kanten goudbruin en krokant. Voeg op het laatst de boter toe.
-
Sla intussen de 4 kalfsschnitzels met de vleeshamer plat. Snijd de citroen in 4 dikke plakken en zet opzij.
-
Verhit een grote pan met een flinke laag plantaardige olie. Klop de eieren los in een diep bord of ondiepe schaal. Doe de bloem en paneermeel in andere diepe borden. Breng de bloem op smaak met flink zout en peper.
-
Haal de schnitzels door de bloem, dan door het ei en tot slot door het paneermeel. Draai het vuur onder de schnitzelpan laag en bak de schnitzels, indien nodig in porties, in circa 4 minuten per kant rondom goudbruin en gaar. Schud tijdens het bakken voorzichtig met de pan zodat de hete olie over de schnitzels loopt (of schep het er voorzichtig over met een lepel). Laat ze op keukenpapier uitlekken.
-
Spoel de kool goed af met water en laat uitlekken in een zeef. Hak de peterselie grof. Meng mosterd, karwijzaad en olie tot een dressing. Breng de dressing op smaak met zout en peper en schep met de peterselie door de kool.
-
Giet de bratkartoffeln af in een zeef.
-
Serveer de schnitzels en bratkartoffeln bestrooid met zout, met erbij plakjes citroen en krautsalat.
0 reacties