Stappenplan
-
Verwarm de oven voor op 230˚C.
-
Pel en snijd de ui in partjes en verdeel over de met bakpapier beklede bakplaat. Halveer de venkel, snijd de harde kern eruit en snijd in stukken. Snijd het groen van de venkel en houd apart. Halveer de grote krielaardappels (kleintjes kan je heel laten). Doe op de bakplaat. Scheur grote oesterzwammen en verdeel ook over de plaat.
-
Sprenkel er olie over en bestrooi met zout en peper. Bak circa 10 minuten in de oven.
-
Maak ondertussen de salsa: Doe de basilicumblaadjes en stelen met 40 g cashewnoten in de kom van de keukenmachine. Pel en snijd de knoflook en voeg toe met een scheut olijfolie, een scheutje limoensap, limoenrasp, zout en peper. Maal. Schenk de extra olie erbij tot je de gewenste dikte hebt en draai tot een salsa (hoeft niet te fijn).
-
Schep de groenten op de bakplaat nog een keer om en bak nog 10 minuten.
-
Snijd de radijsjes in partjes. Maak de veldsla aan met een scheutje olijfolie, limoensap, zout en peper.
-
Schik de groenten met de veldsla en radijzen op de borden. Bestrooi met gebroken cashewnoten. Lepel de basilicumcashewsalsa erover. Maak af met het achtergehouden venkelgroen.
0 reacties