Deze Turkse visstoof, beter bekend als Balik Yahni, zit boordevol smaak en zelf klaarmaken is helemaal niet moeilijk! Karsu deelt haar heerlijke recept. 

Karsu Dönmez

Ingredienten

4
Personen

  • 2 grote aardappelen
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 3 tomaten
  • 1 groene paprika
  • 100 ml passata (tomatensaus)
  • 1/2 blokje visbouillon
  • 500 g kabeljauw
  • 5 eetlepel olijfolie
  • 15 g platte peterselie
  • 2 eetlepels boter
  • 1/2 eetlepel pul biber
  • 1/2 eetlepel zout
  • 1/4 theelepel zwarte peper

Extra nodig

  • dunschiller
  • brede, diepe pan
  • steelpan

Bereidingswijze

35 minuten

Stap 1: 
Schil de aardappel. Snijd door in de lengte en snijd in halve manen. Pel en snijd de ui in ringen. Snijd de knoflook in plakjes. Snijd de tomaat en paprika in blokjes. Snijd de kabeljauw in stukken 

Stap 2: 
Verhit de passata met de visbouillon en een scheut water in een steelpan. 

Stap 3: 
Verhit olijfolie in een brede en diepe pan. Voeg de ui toe, bak glazig en verdeel over de pan. Verdeel dan de kabeljauw in een cirkel in de pan. Leg de aardappels tussen de stukken vis.  

Stap 4: 
Verdeel de tomatenblokjes, paprika, knoflook en de helft van de peterselie over de pan. Voeg dan de verwarmde passata toe en als laatst de boter, pul biber, zout en peper. Bak de visschotel met de deksel op de pan in circa 20 minuten gaar. Garneer voor het serveren met de resterende peterselie. 

Bekijk hier alle recepten van Karsu's Turkse Keuken > 

Geef je waardering

Turkse visstoof
Turkse visstoof