Dahl betekent gebroken peulvrucht en is het basisingrediënt van dit gerecht. Dit Indiase comfort food zit zo barstensvol smaak dat het je bijna zou verbazen dat het helemaal vegan is! Extra lekker met knapperige papadums.

Jet van Nieuwkerk

Ingredienten

4
Personen

Dahl

  • 350 g gele of rode splitlinzen
  • 3 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 2 el neutrale olie
  • 3 cm gemberwortel
  • 2 tomaten
  • 1 el kerriepoeder
  • 1/4 tl chilivlokken
  • 100 ml kokoscrème
  • zout en peper

Tomatenchutney

  • 3 tomaten
  • 1/2 bos munt
  • 2 el appelciderazijn
  • 1 mespunt chilivlokken
  • zout
  • pappadums

Extra nodig

  • braadpan

Bereidingswijze

Totale tijd: 40 minuten

1. Was de linzen goed (tot het water helder is) en zet ze op met koud water en zout. Kook ze in circa 25 minuten gaar of volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2. Pel en snipper de knoflook en ui.

3. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook circa 3 minuten.

4. Schil en rasp de gember boven de pan. Bak even mee.

5. Snijd 2 tomaten in kleine blokjes.

6. Voeg de tomaten, kerrie en chilivlokken toe aan de pan. Bak nog circa 2 minuten. Roer de kokoscrème erdoor.

7. Giet de linzen af, vang wat van het kookvocht op en voeg evt. toe als de linzen te droog zijn. Voeg de linzen toe aan de pan. Laat nog 5 minuten stoven

8. Maak ondertussen de tomatenchutney: Snijd de tomaten fijn en verwijder de zaadlijsten, hak en de munt fijn. Meng de tomaten met de appelciderazijn, munt, chilivlokken en zout.

9. Breng de dahl op smaak met zout en peper, schep in kommen. Geef er de tomatenchutney en pappadums bij.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

83
Dahl met papadums
Dahl met papadums