1. Was de linzen goed (tot het water helder is) en zet ze op met koud water en zout. Kook ze in circa 25 minuten gaar of volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2. Pel en snipper de knoflook en ui.
3. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook circa 3 minuten.
4. Schil en rasp de gember boven de pan. Bak even mee.
5. Snijd 2 tomaten in kleine blokjes.
6. Voeg de tomaten, kerrie en chilivlokken toe aan de pan. Bak nog circa 2 minuten. Roer de kokoscrème erdoor.
7. Giet de linzen af, vang wat van het kookvocht op en voeg evt. toe als de linzen te droog zijn. Voeg de linzen toe aan de pan. Laat nog 5 minuten stoven
8. Maak ondertussen de tomatenchutney: Snijd de tomaten fijn en verwijder de zaadlijsten, hak en de munt fijn. Meng de tomaten met de appelciderazijn, munt, chilivlokken en zout.
9. Breng de dahl op smaak met zout en peper, schep in kommen. Geef er de tomatenchutney en pappadums bij.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties