De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hartige borrelplankstengels met roomkaasdip

Zei iemand daar borrelen? Miljuschka deelt het perfecte recept voor een gezellige avond!

25 min voorbereidingstijd
75 min kooktijd
Borrelplankstengels

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Zei iemand daar borrelen? Miljuschka deelt het perfecte recept voor een gezellige avond!

Bereidingswijze

Met dit recept maak je 3 soorten stengels: paprikapoeder met sesam, basilicum met kaas en de laatste met amandelschaafsel. 

Deeg 

Stap 1: 
Meng de bloem, zout en suiker in de kom van de mixer. 

Stap 2: 
Snijd boter in reepjes en vervolgens in blokjes van ongeveer 1 cm. Voeg de boter in delen toe aan het bloemmengsel en meng tot de boter ongeveer zo groot is als een erwt. 

Stap 3: 
Doe het halve ei in een bakje met het azijn. Voeg het koude bruiswater toe tot het 55-60 ml is. 

Stap 4: 
Zet de mixer op gemiddelde snelheid en voeg meteen een ei-watermengsel toe en zet dan uit. Mix door tot een egale deegbol (niet langer!) en zet de mixer daarna uit. Wikkel het deeg in folie en laat minimaal 1 uur rusten. 

Tip van Miljuschka: 
Knijp het deeg tussen je vingers en voeg water toe wanneer het te droog is. Voeg een beetje bloem toe als het te plakkerig is.
 

Stap 5: 
Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht). 

Stap 6: 
Verdeel het deeg in 3 stukken. Mix een deel met de paprikapoeder. Mix het tweede deel met de gedroogde basilicum. Het derde deel blijft naturel. Als het deeg te plakkerig wordt, leg het dan even terug in de koelkast. 

Stap 7: 
Maak van elk soort deeg ongeveer 6-8 stengels van ongeveer 10-15 cm lang. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. 

Stap 8: 
Bestrooi de paprika-stengels met sesamzaadjes. Bestrooi de basilicumstengels met geraspte Emmentaler-kaas en de naturelstengels bestrooi je met amandelschaafsel.  

Tip van Miljuschka: 
Mochten de toppings niet zo goed plakken dan kun je de stengels eventueel ook eerst insmeren met wat losgeklopt ei. 

Stap 9: 
Bak de stengels goudbruin in ongeveer 10-15 minuten. 

Roomkaasdip
Meng de roomkaas met de crème fraîche. Doe dit mengsel in een bakje en maak een kuiltje in de bovenkant. Doe in dit kuiltje de zoetzure saus en garneer met fijngehakte koriander. 

Ontdek hier alle andere recepten uit Bak Met Miljuschka

Miljuschka gaat opnieuw op reis en deze keer laat ze de wondere wereld zien van het bakken. En extra leuk: ze laat zien dat ook jij thuis heel simpel een heerlijk baksel uit de oven kan toveren.

 

Bak met Miljuschka

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker