Galettedeeg
-
Doe de bloem in een kom en snijd met een mes de koude boter er door. Wrijf met je vingers totdat er een kruimelig deeg ontstaat.
-
Klop de dooier los met het ijskoude water en voeg dit toe aan het kruimeldeeg. Kneed snel er een bal van en wikkel deze in plasticfolie. Laat het deeg minimaal een half uur in de koelkast rusten.
Tijm-olie
-
Doe de olie in een pan en laat de olie warm worden. Snijd de peper en de tijm en de knoflook. Voeg toe aan de olie. Schenk de olie in een kommetje.
Vulling
-
Rol het deeg uit en strooi de tijm en zout eroverheen. Vouw het deeg op en rol het weer uit. Pak in met plasticfolie en laat het weer een half uur rusten in de koelkast.
-
Mix ondertussen de geitenkaas met de crème fraîche tot een gladde massa in een kom. Snijd de bieten in plakjes en steek er rondjes uit ongeveer ter grootte van een euromunt.
-
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
-
Rol het deeg uit en steek of snijd er 4 cirkels uit van ongeveer 12-14 centimeter doorsnede. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
Smeer de geitenkaas op de 4 deegbodems. Laat steeds een rand van ongeveer 1 centimeter vrij. Leg de bieten dakpansgewijs neer en houd weer de rand van 1 centimeter vrij.
-
Vouw de rand van elke galette een beetje naar binnen, bestrijk met tijm-olie en besprenkel nog een beetje met (Maldon) zout.
-
Bak de mini-galettes 20-24 minuten in de oven.
0 reacties