De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Bissara met knoflooksoldaatjes en korianderpesto

135 MIN
Bissara met knoflooksoldaatjes en korianderpesto
Mounir Toub

Bereidingswijze

Bissara
Spoel de spliterwten schoon. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheut olie in een (soep)pan en fruit de knoflook, korianderpoeder, paprikapoeder en chilivlokken circa 2 minuten op laag vuur. Voeg de spliterwten toe, blus af met de bouillon en breng aan de kook. Laat de soep met deksel op de pan circa 1 uur garen. Zet het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer glad.

Knoflooksoldaatjes
Verwarm de oven voor op 160 ºC.
Pel en snijd de knoflook fijn en meng met de olijfolie. Snijd het brood in plakken en besmeerd deze royaal met de knoflookolie. Bak het brood in de oven in circa 5 minuten krokant.

Korianderpesto
Rooster de pijnboompitten circa 3 minuten in een droge koekenpan. Pureer in het staafmixerbakje de koriander, pijnboompitten en de Parmezaanse kaas. Bepaal de dikte met de olijfolie. Breng de pesto op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren
Schep de bissara in een kom en druppel er wat olijfolie over. Schep in het midden van de soep een quenelle korianderpesto. Leg knoflooksoldaatjes ernaast samen met de overgebleven korianderpesto. Breng op smaak met een snufje paprikapoeder en chilivlokken.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker