Bissara met knoflooksoldaatjes en korianderpesto

4
Makkelijk

Bereidingswijze

75 minuten kooktijd
135 minuten totale tijd
Bissara
Spoel de spliterwten schoon. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheut olie in een (soep)pan en fruit de knoflook, korianderpoeder, paprikapoeder en chilivlokken circa 2 minuten op laag vuur. Voeg de spliterwten toe, blus af met de bouillon en breng aan de kook. Laat de soep met deksel op de pan circa 1 uur garen. Zet het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer glad.

Knoflooksoldaatjes
Verwarm de oven voor op 160 ºC.
Pel en snijd de knoflook fijn en meng met de olijfolie. Snijd het brood in plakken en besmeerd deze royaal met de knoflookolie. Bak het brood in de oven in circa 5 minuten krokant.

Korianderpesto
Rooster de pijnboompitten circa 3 minuten in een droge koekenpan. Pureer in het staafmixerbakje de koriander, pijnboompitten en de Parmezaanse kaas. Bepaal de dikte met de olijfolie. Breng de pesto op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren
Schep de bissara in een kom en druppel er wat olijfolie over. Schep in het midden van de soep een quenelle korianderpesto. Leg knoflooksoldaatjes ernaast samen met de overgebleven korianderpesto. Breng op smaak met een snufje paprikapoeder en chilivlokken.

Ingredienten

4
Personen

Bisarra

  • 250 g spliterwten
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 1 el korianderpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl chilivlokken
  • 2 l groentebouillon
  • 1 snufje paprikapoeder

Knoflooksoldaatjes

  • 4 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 Turks brood

Korianderpesto

  • 1 el pijnboompitten
  • 0.5 bos koriander
  • 1 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 100 ml olijfolie

Extra nodig

  • staafmixer met bakje
Geef je waardering
4