Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Stoom goed droog. Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd het bosuitje in dunne ringen. Pluk en snijd de bladpeterselie en koriander fijn. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de uien, knoflook, bosuitje, bladpeterselie, koriander, paprikapoeder, kaneelpoeder, gemberpoeder en chilivlokken circa 6 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenblokjes toe en laat circa 3 minuten zonder deksel pruttelen. Snijd de kapjes van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Halveerde courgette in de lengte, verwijder de zaadlijsten en halveer de stukken courgette. Voeg de zaadlijsten van de courgette toe aan het tomatenmengsel. Snijd de fetakaas in blokjes. Meng de rijst en fetakaas door het tomatenmengsel. Vul de paprika’s en stukjes courgette met het mengsel. Leg de kapjes weer op de paprika’s. Besprenkel met olie. Schuif in de oven en bak in circa 15 minuten gaar.
Een heerlijk gerecht van paprika en courgette gevuld met gekruide rijst, tomaat en fetakaas!
0 reacties