De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Gevulde groente op Turkse wijze

Een heerlijk gerecht van paprika en courgette gevuld met gekruide rijst, tomaat en fetakaas!

30 MIN
Gevulde groente op Turkse wijze
Mounir Toub

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Stoom goed droog. Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd het bosuitje in dunne ringen. Pluk en snijd de bladpeterselie en koriander fijn. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de uien, knoflook, bosuitje, bladpeterselie, koriander, paprikapoeder, kaneelpoeder, gemberpoeder en chilivlokken circa 6 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenblokjes toe en laat circa 3 minuten zonder deksel pruttelen. Snijd de kapjes van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Halveerde courgette in de lengte, verwijder de zaadlijsten en halveer de stukken courgette. Voeg de zaadlijsten van de courgette toe aan het tomatenmengsel. Snijd de fetakaas in blokjes. Meng de rijst en fetakaas door het tomatenmengsel. Vul de paprika’s en stukjes courgette met het mengsel. Leg de kapjes weer op de paprika’s. Besprenkel met olie. Schuif in de oven en bak in circa 15 minuten gaar.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker