Stappenplan
-
Verwarm de oven voor op 170 °C.
-
Prak 2-3 bananen. Mix voor het beslag de boter met de suiker romig. Klop één voor één de eieren erbij. Meng specerijen, de melk, de kokos, het zout, de baksoda, het bakpoeder en de bloem erdoor.
-
Doe het beslag in de met bakpapier beklede schaal en bak het bananenbrood circa 45-55 minuten in de oven.
-
Laat voor de karamelsaus de suiker met een klein scheutje water in een pan op middelhoog vuur karamelliseren (roer niet).
-
Verwarm de slagroom en roer in scheutjes door de karamel. Roer de boter, een snuf zout en de rum door de saus. Laat afkoelen.
-
Verhit voor de extra garnituren de pecannoten met de poedersuiker in een koekenpan tot de suiker karamelliseert. Bestrooi met een snuf zout en laat afkoelen op een stuk bakpapier.
-
Rooster de kokosvlokken in een droge koekenpan lichtbruin. Snijd 2-3 bananen in schuine plakken. Dip ze in de rietsuiker en karamelliseer met een gasbrander.
-
Snijd voor de mascarponeroom het vanillestokje in de lengte open en schraap de zaadjes eruit. Klop de mascarpone met de slagroom, de vanille en poedersuiker stijf. Zet in de koelkast
-
Haal de cake uit de oven en laat afkoelen. Snijd in blokken.
-
Serveer elk blok bananenbrood met mascarponeroom, gekaramelliseerde pecannoten en banaan, kokosvlokken, karamelsaus en indien gewenst een bolletje ijs met hagelslag.
0 reacties