De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bananenbrood met mascarponeroom en karamel

Zondag is Bakdag. Het is niet gek dat bananenbrood onwijs populair is. Probeer het eens met mascarponeroom en karamel. Hallo smaakexplosie!

60 min voorbereidingstijd
45 min (voor)bereidingstijd
Bananenbrood met mascarponeroom en karamel

Een recept van

Job en Perry

Miniatuurvoorbeeld

Probeer ons ultieme recept voor bananenbrood. Geloof ons: lekker dan dit gaat het écht niet worden. Ons recept heeft romigheid van mascarpone, een rijke karamelsaus en als laatst natuurlijk een heerlijk kruidig bananenbrood. 

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.

  2. Prak 2-3 bananen. Mix voor het beslag de boter met de suiker romig. Klop één voor één de eieren erbij. Meng specerijen, de melk, de kokos, het zout, de baksoda, het bakpoeder en de bloem erdoor.

  3. Doe het beslag in de met bakpapier beklede schaal en bak het bananenbrood circa 45-55 minuten in de oven.

  4. Laat voor de karamelsaus de suiker met een klein scheutje water in een pan op middelhoog vuur karamelliseren (roer niet).

  5. Verwarm de slagroom en roer in scheutjes door de karamel. Roer de boter, een snuf zout en de rum door de saus. Laat afkoelen.

  6. Verhit voor de extra garnituren de pecannoten met de poedersuiker in een koekenpan tot de suiker karamelliseert. Bestrooi met een snuf zout en laat afkoelen op een stuk bakpapier.

  7. Rooster de kokosvlokken in een droge koekenpan lichtbruin. Snijd 2-3 bananen in schuine plakken. Dip ze in de rietsuiker en karamelliseer met een gasbrander.

  8. Snijd voor de mascarponeroom het vanillestokje in de lengte open en schraap de zaadjes eruit. Klop de mascarpone met de slagroom, de vanille en poedersuiker stijf. Zet in de koelkast

  9. Haal de cake uit de oven en laat afkoelen. Snijd in blokken.

  10. Serveer elk blok bananenbrood met mascarponeroom, gekaramelliseerde pecannoten en banaan, kokosvlokken, karamelsaus en indien gewenst een bolletje ijs met hagelslag.

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker