Sockeye zalm met kruidige couscouskorst
Verwarm de oven voor op 160 ºC. Breng de bouillon met de ras el hanout, rasp en het sap van 1 sinaasappel aan de kook en schenk de bouillon over de couscous. Dek de couscous af met plasticfolie en laat circa 10 minuten wellen.
Snijd het gedroogde fruit klein (ter grootte van een halve rozijn). Verwarm een pan en rooster de pijnboompitten goudbruin. Pluk en hak de koriander fijn en meng met het gesneden fruit en de pijnboompitten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Vet de tajine in met een beetje olijfolie. Snijd de overgebleven sinaasappel in plakken en verdeel een paar plakken over de bodem van de tajine. Leg de zalmfilet in de tajine en bedek met de kruidige couscous. Leg de takjes rozemarijn en resterende plakken sinaasappel hier bovenop. Bak de zalm circa 20 minuten in de oven. Schep na circa 10 minuten de plakken sinaasappel wat opzij, zo krijgt de bovenkant een knapperige korst.
Salade
Haal de blaadjes van de wit- en roodlof los. Haal de pitten uit de granaatappel. Snijd de rode peper fijn. Snijd de koriander fijn. Meng alle ingrediënten met elkaar en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Severen
Seveer de Sockeye zalm met kruidige couscouskorst samen met de salade.
0 reacties