Parelcouscoussalade met sinaasappel-muntdressing

36
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd
Parelcouscoussalade
Schil de sinaasappels met een dunschiller. Breng de sinaasappelschillen en de kaneel in de bouillon aan de kook. Snijd partjes uit de geschilde sinaasappels en leg ze apart.
Voeg de couscous toe aan de bouillon, laat even meekoken en giet het geheel in een kom. Laat circa 12 minuten afgedekt wellen.
Pel en snijd de sjalot in dunne halve ringen. Snijd de bosuitjes in schuine ringen. Schil en snijd de bleekselderij in dunne plakken. Halveer de puntpaprika in de lente, verwijder de zaadlijst en snijd de puntpaprika in blokjes van circa 1 centimeter. Pluk de munt, rol de blaadjes strak op en snijd ze in fijne chiffonade (reepjes). Meng de gesneden groente en de munt met elkaar. Roer de couscous voorzichtig los met een vork en voeg hier de olijfolie aan toe. Meng de groente door de couscous.

Sinaasappel-muntdressing
Haal met de zesteur de schil van de sinaasappels en pers de sinaasappels uit. Halveer de cherrytomaatjes. Pel en snipper de sjalot. Pel de tenen knoflook en wrijf ze samen met het zout fijn op je snijplank of gebruik hiervoor een vijzel. Pluk de munt, rol de blaadjes strak op en snijd ze in fijne chiffonade (reepjes). Meng alle ingrediënten voor de dressing behalve de olie met elkaar. Voeg de olie al roerend toe aan de ingrediënten.

Serveren
Hak de cashewnoten grof. Druk de couscous met een lepel een beetje aan in een kom, doe de rucola bovenop en zet de kom vervolgens voorzichtig op zijn kop in de tajine of op een schaal. Garneer met de tomaatjes, rucola, cashewnoten en dressing.

Ingredienten

4
Personen

Parelcouscoussalade

  • 4 sinaasappels
  • 0.5 el kaneelpoeder
  • 500 ml kippenbouillon
  • 250 g parelcouscous
  • 1 sjalot
  • 1 bosje bosui
  • 6 stengels bleekselderij
  • 1 rode puntpaprika
  • 0.5 bosje munt
  • 2 el olijfolie

Sinaasappel-muntdressing

  • 4 sinaasappels
  • 8 gele cherrytomaatjes
  • 8 rode cherr
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el zeezout flakes
  • 0.5 bosje munt
  • 1 el mosterd
  • 1 el honing
  • 2 el azijn
  • 300 ml zonnebloemolie

Garnituur

  • 75 g cashewnoten
  • 20 g rucola

Extra nodig

  • dunschiller
  • bolzeef
  • zesteur
Geef je waardering
36