Chinese loempia's
-
Giet kokend water over de vermicelli en laat wellen tot gebruik.
-
Schil de wortel en rasp grof. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Snijd de spitskool in zo dun mogelijke reepjes. Schil de gember. Snijd de helft in kleine blokjes.
-
Verhit wat olie in een wok en bak de gember voor 1 min Voeg de wortel en de spitskool toe en roerbak 3 min mee. Voeg de groentebouillonpoeder en het vegetarisch gehakt toe en schep om. Laat de vulling afkoelen.
-
Snijd de resterende gember in plakjes. Pel de knoflook. Halveer de rode pepers en verwijder de zaadlijsten. Doe de gember, peper en knoflook met 1 el olie in een hakmolen en draai tot een pasta.
-
Bak de peperpasta voor 1 min. in een pannetje. Voeg de azijn, suiker en 100 ml water toe. Breng tegen de kook aan en laat de suiker al roerende oplossen. Breng op smaak met zout.
-
Roer de maïzena met 1 el water glad. Voeg toe aan de pan met de pasta en verwarm 1 min mee. Zet het vuur uit en laat afkoelen.
-
Knip de gewelde vermicelli in stukjes van circa 3 cm. Voeg de vermicelli en mayonaise toe en meng goed door.
-
Schep 2 el van de vulling in het midden van een loempiavel. Vouw de onderkant van het deeg over de vulling. Vouw dan de randen naar binnen en rol de loempia zo strak mogelijk op.
-
Meng de bloem met een scheutje water tot een glad papje. Smeer het puntje van de loempiavellen in met het bloemmengsel en plak dicht. Bestrijk de loempia’s met het bloemmengsel en bestrooi met sesamzaad.
-
Verhit de friteuse of pan met zonnebloemolie tot 180 °C en frituur de loempia’s in circa 5 min. goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de loempia’s met de zelfgemaakte chilisaus.
2 reacties
Ik ben van plan dit recept te gaan maken, maar bij het stappenplan is mij iets niet duidelijk.
Onder punt 4 staat "Doe de gember, peper en knoflook met 1 el knoflook in een hakmolen".
Wat wordt bedoeld met 1 el knoflook?
Kan iemand mij uit de brand helpen?
Angela
Dat gaat om 1 eetlepel knoflook. Dat staat overigens wel gelijk aan het aantal tenen dat benoemd staat in de ingrediëntenlijst.
Groeten,
Team-24Kitchen