Saffraanrijst met garnalen en kikkererwten

13
Makkelijk
Saffraanrijst met garnalen en kikkererwten

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Komkommersalade

Snijd de komkommers fijn. Pel en snipper de ui. Pluk en hak de munt. Meng alle ingrediënten voor de salade in een kom. Leg een stuk plasticfolie op de komkommersalade en zet er een pan of kom in. Zet de salade circa 10 minuten in de koelkast.

Saffraanrijst met garnalen en kikkererwten

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 3 minuten. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn. Snijd de champignons in vieren. Voeg de peper, champignons en saffraan toe en bak circa 1 minuut. Voeg de rijst toe en bak circa 1 minuut mee. Schenk er water bij, tot de rijst net onder staat, en laat met de deksel op de pan circa 10 minuten koken. Schil de mango en snijd, van de pit af, in blokjes. Giet de kikkererwten af en spoel schoon. Voeg de mango, kikkererwten en garnalen toe en laat circa 2 minuten garen. Pluk en hak de koriander fijn. Roer de koriander door het gerecht. 

Ingredienten

4
Personen

Komkommersalade

  • 2 komkommers
  • 1 rode ui
  • 0.5 bosje munt
  • 2 el azijn
  • 1 el olijfolie extra vergine

Saffraanrijst met garnalen

  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 rode peper
  • 250 g champignons
  • 0.05 g saffraan
  • 300 g witte rijst
  • 1 mango
  • 400 g kikkererwten
  • 400 g Noorse garnalen
  • 1 takje koriander

Extra nodig

  • plasticfolie
Saffraanrijst met garnalen en kikkererwten
Geef je waardering
13