Pasta pesto met burrata
-
Verwarm de oven tot 200 graden °C.
-
Prik met een mesje de tomaten in en leg ze in een ovenschaal.
-
Besprenkel met een beetje olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Pof de tomaten voor 10 minuten in de oven.
-
Kook de spaghetti volgende de aanwijzingen op de verpakking al dente.
-
Pel de knoflook. Rasp de Parmezaanse kaas.
-
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.
-
Maal de pijnboompitten samen met de knoflook, basilicum en olijfolie fijn tot een basilicumpesto.
-
Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe aan de pesto, meng goed door en breng op smaak met peper en zout.
-
Giet de spaghetti af maar bewaar zo'n 150 ml van het kookvocht.
-
Meng de groene pesto samen met het kookvocht door de pasta.
-
Verdeel de pasta pesto over diepe borden en serveer met de burrata. Breng eventueel nog extra op smaak met wat peper.
0 reacties