De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

mango mazhar la glace

180 min voorbereidingstijd
45 min kooktijd
Mango mazhar la glace

Een recept van

Mounir Toub

Mounir Toub recent

Bereidingswijze

Suikersiroop
Rasp de sinaasappel. Halveer de sinaasappel en pers een helft uit. Verwarm het water met de suiker, de rasp en het sap van de sinaasappel. Laat dit circa 3 minuten rustig koken. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Weeg vervolgens 25 gram af.

Mangopuree
Schil de mango’s, snijd ze van de pit en pureer het vruchtvlees met het sap van de limoen in de blender tot een gladde coulis.

Mango mazhar la glace
Klop de slagroom tot yoghurtdikte. Splits de eieren. Klop de eidooiers samen met de helft van de suiker, suikersiroop en oranjebloesemwater au bain-marie tot circa 70 ºC. Klop ze direct koud in de mixer of op ijswater.

Klop de eiwitten met de resterende suiker stijf. Spatel een beetje van het eidooiermengsel en een beetje van de mangopuree door de geklopte eiwitten. Meng vervolgens de slagroom erdoor en daarna het resterende eidooiermengsel. Voeg naar smaak meer mangopuree of oranjebloesemwater toe. Vul glaasjes met het mangomengsel en laat in de vriezer in circa 3 uur bevriezen.

Vanilleroom
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Klop de slagroom met de suiker en het vanillemerg tot de yoghurtdikte.

Muntolie
Verwarm de olie met de steranijs tot lauwwarm. Houd 8 blaadjes munt achter en snijd de rest van de munt grof, inclusief de takjes. Laat dit circa 8 minuten trekken in de olie.
Leg de 8 blaadjes munt in een weckpotje, haal de steranijs uit de olie en voeg de olie toe aan de muntblaadjes. Zeef de getrokken muntolie boven de weckpot.

Serveren
Schep een beetje mangopuree op de mango mazhar la glace en draai het glaasje rond, tot de hele mango mazhar la glace bedenkt is met een laagje mangopuree. Leg per glaasje 2 frambozen en 1 braam op de mango mazhar la glace. Schep hier een mooie lepel vanilleroom op en lepel er een theelepel muntolie over.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker