De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

harsha met smen (arabisch panbrood met gerijpte boter)

Harsha met smen (Arabisch panbrood met gerijpte boter), heerlijk!

25 min kooktijd
Harsha met smen (Arabisch panbrood met gerijpte boter)

Een recept van

Mounir Toub

Mounir Toub recent

Bereidingswijze

Smen
Clarifiëer de boter. Verdeel de geklaarde boter over 3 pannen. Voeg aan de eerste pan de za’atar toe. Voeg aan de tweede pan de kaneel toe. Voeg aan de laatste pan de steranijs en de korianderkorrels toe. Laat de specerijen circa 5 minuten op zacht vuur meekoken. Giet de geclarifieërde boter in weckpotten en laat circa 2 maanden rijpen.

Harsha
Schenk heet water over de gerstgrutten en laat circa 2 uur wellen. Voeg de zonnebloemolie, suiker, bakpoeder, en de volkorenbloem toe en kneed goed door elkaar. Voeg tijdens het kneden zoveel water toe tot je een soepel deeg krijgt. Verwarm een droge pan en bestuif met volkorenbloem. Druk het deeg in de pan en bestuif met bloem. Bak op middelhoog vuur circa 4 minuten. Draai de harsha om, bestuif met bloem en bak in circa 4 minuten gaar en goudbruin. 

Serveren
Serveer de verschillende smaken smen bij de harsha.

Tip
Bij het omdraaien van het brood kun je een snijplank of bord gebruiken zodat het brood niet breekt.

Je kunt de harsha ook in de oven bakken. Maak hiervoor met behulp van een steker kleine broodjes en bak in een voorverwarmde oven van 200 ºC circa 15 minuten.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker