Dit klassieke recept, in samenwerking met Verstegen, voor spaghetti bolognese is gemaakt met gepelde tomaten, parmezaan, rundergehakt en bleekselderij. En nóg lekkerder met een rucolasalade.

Ingredienten

4
Personen

  • 6 tl Verstegen Italian Blend voor Pasta
  • 3 el olijfolie
  • 400 gr rundergehakt
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 400 gr spaghetti
  • 2 winterpenen
  • 1 ui
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 ml rode wijn
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 1 bos basilicum

Bereidingswijze

Totale tijd: 20 minuten

1. Pel de knoflook en ui, snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de wortel en snijd samen met de bleekselderij in kleine blokjes.

2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt knapperig. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier. Verhit nog een scheutje in een koekenpan en bak de ui, knoflook, wortel en bleekselderij. Blus af met rode wijn. Voeg zodra de rode wijn een beetje ingekookt is de blikken tomaat, het gehakt en de Verstegen Italian Blend voor Pasta toe. Laat voor ongeveer 10 minuten pruttelen.

3. Kook de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking.

4. Voeg de spaghetti toe aan de pastasaus.

5. Verdeel de pasta over 4 diepe borden, rasp de Parmezaanse kaas eroverheen en garneer met blaadjes basilicum.

Geef je waardering

23
Spaghetti