De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Klassieke spaghetti bolognese

Het klassieke recept voor spaghetti bolognese maak je natuurlijk zelf. Met Bibi's basisrecept zet je deze publieksfavoriet in een handomdraai op tafel. 

20 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Spaghetti

Een recept van

Bibi Loomans

Bibi horizontaal

"Spaghetti bolognese is zo'n recept dat iedereen wel lekker vindt. Deze klassieke variant maak je met rundergehakt, bleekselderij, wortel en ui als basis. De basis écht zoals de Italianen het doen!"

Bereidingswijze

Klassieke spaghetti bolognese

  1. Pel de knoflook en ui, snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de wortel en snijd samen met de bleekselderij in kleine blokjes.

  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt knapperig. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier.

  3. Verhit nog een scheutje in een koekenpan en bak de ui, knoflook, wortel en bleekselderij. Blus af met rode wijn en laat voor enkele minuten inkoken.

  4. Voeg de blikken tomaat, het gehakt en de Italiaanse kruiden toe. Laat voor ongeveer 10 minuten pruttelen.

  5. Kook de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking.

  6. Voeg de spaghetti toe aan de bolognesesaus.

  7. Verdeel de spaghetti bolognese over 4 diepe borden, rasp de Parmezaanse kaas eroverheen en garneer met blaadjes basilicum.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.