De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
Mounir Toub recent

Ik ben Mounir Toub

Chef
Specialiteiten
Arabische keuken
Inspiraties
Mijn moeder, kookboeken, liefdevolle makers
Favoriete ingrediënten
Seizoensjuweeltjes gecombineerd met specerijen, zoals ras el hanout en gemberpoeder
Favoriete recept
Kipbastilla

Waar kun je mij van kennen?

Van je favoriete kookchannel 24Kitchen, waarvoor ik Makkelijke Maaltijd, Grenzeloos Koken, Mounirs Marokko, Mounirs Kookschool en Van Ramadan tot Suikerfeest heb mogen maken. Ook ben ik regelmatig te zien in kookprogramma’s voor omroep MAX, en loop je door de boekhandel dan kun je zomaar een van mijn zes kookboeken spotten. En reis je af naar het zuiden? Dan kun je mij in Eindhoven tegenkomen, waar ik met én voor dak- en thuislozen kook.

Waarom ben ik gaan koken?

‘Het maakt mij niet uit wat je gaat studeren. Als het maar eerlijk werk is, je er later je gezin van kunt onderhouden en als je er maar gelukkig van wordt,’ waren de woorden van mijn vader toen ik in het examenjaar van de mavo zat. Ik was vijftien jaar toen ik mijn diploma haalde en had nog geen recht op studiefinanciering. Mijn vader kon de maandelijkse kosten voor het openbaar vervoer niet betalen, dus ik moest wel een vervolgopleiding in mijn woonplaats Eindhoven zoeken. Van de vier opleidingen die ik wel zou willen volgen, werd gelukkig de koksopleiding in Eindhoven aangeboden. En zo besloot ik om kok te worden. 

Daarna heb ik samengewerkt met sterrenchefs als Robert Kranenborg en Margo Reuten, maar bovenal ben ik geschoold door mijn moeder. Ik kan wel zeggen: koken is mij met de ‘mamlepel’ ingegoten.  In al mijn herinneringen aan vroeger – waar ik een warm en liefdevol gevoel van krijg – speelt eten een prominente rol. Ik vind het heerlijk om de authentieke Arabische keuken te combineren met fusion. Nét even anders dan mijn moeder dat doet, maar altijd bomvol smaak.

Welke maak ik voor 24Kitchen?

Makkelijke Maaltijd, Grenzeloos Koken, Mounirs Marokko, Mounirs Kookschool en Van Ramadan tot Suikerfeest

Mijn recepten

Recepten van Mounir Toub

Toon alle recepten van Mounir Toub