Beghrir - duizend-en-één-gatenpannenkoek

16
Gemiddeld
Beghrir

Bereidingswijze

minuten totale tijd

Dit gerecht komt uit Mounirs kookboek Mijn Arabische Keuken (Uitgever Carrera Culinair)

Smelt de roomboter in een pan en meng met de zonnebloemolie. Zet apart.

Doe het fijne griesmeel, de bloem, het lauwwarme water, de gedroogde gist, het bakpoeder, zout en de suiker in een blender en mix 1 minuut. Laat het beslag 1 uur afgedekt in een kom rusten en rijzen.

Schep een pollepel van het beslag in een koude antiaanbakpan en laat op een zacht vuurtje de beghrir gaar worden. Je zult zien dat de ‘duizendgaten’ zullen verschijnen. Als het beslag aan de bovenkant droog (en dus gaar) is, is de beghrir klaar. Spoel de pan af met koud water, droog af en begin opnieuw.

Besmeer de gebakken beghrir met een beetje van het roomboter- zonnebloemmengsel om uitdroging te voorkomen en om extra smaak toe te voegen.

Tip: ook geschikt als nagerecht met een bol vanille­roomijs.

Ingredienten

10
Porties

Beghrir

  • 50 g roomboter
  • 50 g zonnebloemolie
  • 200 g fijn griesmeel
  • 100 g bloem
  • 400 ml lauwwarm water
  • 1 zakje gedroogde gist (7g)
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 1 tl suiker
Geef je waardering
16