Gang 1: Amuse

John’s zalm amuses >

Deze heerlijke amuses van zalm zijn op verschillende manieren bereid en zijn een smakelijk begin van je kerstmenu!

 

Miniatuurvoorbeeld

Asperges met een gepocheerd eitje en rösti rondjes (vega-optie) >

Deze vegetarische amuse is een gangbaar begin van je feestmaal en de saus zorgt ervoor dat dit gerecht een blijvende indruk achter zal laten.

Miniatuurvoorbeeld

Gang 2: Voorgerecht

Steak tartare van diamanthaas met peterseliecrème >

Bij deze steak tartare van diamanthaas is het vooral belangrijk om een goed stuk vlees te gebruiken. Als je dat doet, dan kun je met dit voorgerecht niet verkeerd gaan!

Miniatuurvoorbeeld

Vegetarische tartare van bieten met kaaskrokantje (vega-optie) >

Dit gerecht ziet er niet alleen heel leuk en vrolijk uit, maar deze vegetarische variant smaakt ook nog eens heerlijk. De kaas zorgt voor een mooie balans in het gerecht.

Miniatuurvoorbeeld

Gang 3: Tussengerecht

Paprika-cashewsoep >

Deze soep is zoet, voedzaam en verrukkelijk – moeilijk te overtreffen! Daarom is deze paprika-cashewsoep ook perfect als tussengerecht in dit kerstmenu.

Miniatuurvoorbeeld

Gang 4: Hoofdgerecht

Jamie Oliver's gebraden gans met kerstspecerijen >

Als je nog nooit gebraden gans gegeten hebt, moet je dit zeker proberen. Het is een betrouwbare en fantastisch methode met een heerlijk gerecht als resultaat.

Tarte tatin van gekarameliseerde sjalot (vega-optie) >

Een feest voor het oog, maar ook zeker een feest voor de maag. De salade met geroosterde druiven en marcaire, een mild kaasje uit de Vogezen, vult het taartje perfect aan.

Miniatuurvoorbeeld

Gang 5: Nagerecht

Jamie Oliver's chocoladeboomstam >

Dit gerecht komt uit Jamie Oliver's Kerstkookboek en mag dan ook niet ontbreken aan de kersttafel. Het was een van de eerste desserts die Jamie als kind maakte.

Nog meer kerstrecepten vind je hier! >

Miniatuurvoorbeeld