Cheesecake shooters
-
Sla de slagroom stijf met poedersuiker en verdeel in 2 delen.
-
Meng de roomkaas met crème fraîche en suiker. Mix tot een glad mengsel. Spatel de helft van de slagroom erdoor.
-
Maal de Oreo’s in de keukenmachine fijn en leg op de bodem van de glaasjes.
-
Verdeel daarna de roomkaasmix erover, gevolgd door een laag chocolademousse en als laatste slagroom. Garneer met extra koekjes.
Optioneel: Zelf chocolademousse maken
-
Breek de chocola in stukjes en doe in een hittebestendige kom. Zet dit op een steelpannetje met warm water. Voeg een scheutje rum toe aan de chocolade.
-
Laat het geheel rustig smelten en roer tot een glad geheel.
-
Voeg nu de eidooiers toe aan de gesmolten chocolade en roer tot het gecombineerd is. Haal van het vuur.
-
Klop in een andere kom de eiwitten tot stijve pieken.
-
Klop de slagroom tot zachte pieken en meng de slagroom met je chocolademengsel.
-
Roer als laatste de geklopte eiwitten door het mengsel. Verdeel de chocolademousse over 4 coupes.
-
Laat opstijven in de koeling voor minimaal 2 uur en serveer met chocoladeschaafsel eroverheen, eventueel extra slagroom.
0 reacties