De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

beef tataki

In Italië hebben ze carpaccio, in Japan beef tataki. Beef tataki is een gerecht met dunne plakjes rauw rundvlees die licht worden aangebraden. Probeer ditvrecept uit Miljuschka Masterclass Kersteditie zelf!

25 min voorbereidingstijd
beef tataki

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

"Aangezien het vlees rauw is, is versheid cruciaal. Zorg dan ook dat je alleen de allerbeste kwaliteit rundvlees gebruikt. Ga naar een betrouwbare slager en vraag specifiek naar vlees dat geschikt is voor rauwe bereiding."

Bereidingswijze

Beef tataki

  1. Meng sesamzaad, peper en zout door elkaar op een bord. Wentel de kogelbiefstuk door het sesamzaad. 

  2. Verhit een koekenpan op hoog vuur. Bak het vlees rondom bruin. Dit doe je kort en snel. Het is de bedoeling dat het vlees alleen aan de buitenkant gaart. 

  3. Haal de biefstuk uit de pan, wikkel in plasticfolie en leg 10 tot 15 minuten in de vriezer.

  4. Meng de ponzu, gembersiroop en 2 el mirin door elkaar. Hak de bieslook fijn en roer door de saus.

  5. Snijd de bosui in ringen en de radijs in dunne plakjes. Meng in een kommetje mayonaise, wasabi en 1 el mirin tot een dun sausje.

  6. Haal de biefstuk uit de vriezer en snijd de in dunne plakjes. Verdeel op een bord, leg de radijs en bosui erop en schenk de ponzudressing er over. 

  7. Zigzag de wasabi-mayonaise over de beef tataki en bestrooi met tuinkers en de edamame.

Welke wijn bij beef tataki?

Een lichte en verfrissende witte wijn, zoals Sauvignon Blanc of Pinot Grigio, past goed bij beef tataki. Deze wijnen hebben frisse zuren en kunnen de smaken van het gerecht aanvullen zonder te overheersen.

Miniatuur

Kan je bier drinken bij beef tataki?

Jazeker! Een lichte en verfrissende pilsner is een uitstekende keuze bij beef tataki. Het koolzuur en de lichte smaak van een pilsner kunnen de hartige en licht kruidige smaken van het gerecht mooi in balans brengen.

Bier oostenrijk brouwerij

Wat voor alcoholvrij drankje drink je bij beef tataki?

Groene thee of ijsthee zonder suiker is een goede keuze als je geen alcohol wilt drinken. Het is verfrissend en past goed bij de smaken van het gerecht.

Miniatuur

In Miljuschka Masterclass Kersteditie deelt Miljuschka de gouden tips voor een onvergetelijke en geslaagd kerstdiner.

Miljuschka Masterclass Kersteditie.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker