Beef tataki
-
Meng sesamzaad, peper en zout door elkaar op een bord. Wentel de kogelbiefstuk door het sesamzaad.
-
Verhit een koekenpan op hoog vuur. Bak het vlees rondom bruin. Dit doe je kort en snel. Het is de bedoeling dat het vlees alleen aan de buitenkant gaart.
-
Haal de biefstuk uit de pan, wikkel in plasticfolie en leg 10 tot 15 minuten in de vriezer.
-
Meng de ponzu, gembersiroop en 2 el mirin door elkaar. Hak de bieslook fijn en roer door de saus.
-
Snijd de bosui in ringen en de radijs in dunne plakjes. Meng in een kommetje mayonaise, wasabi en 1 el mirin tot een dun sausje.
-
Haal de biefstuk uit de vriezer en snijd de in dunne plakjes. Verdeel op een bord, leg de radijs en bosui erop en schenk de ponzudressing er over.
-
Zigzag de wasabi-mayonaise over de beef tataki en bestrooi met tuinkers en de edamame.
0 reacties