Bloemkoolsteak met romige groentesaus
-
Verwarm de oven voor op 180 °C (onder- en bovenwarmte), 160 °C (hetelucht).
-
Hak de aubergine en tomaat in stukken van ongeveer 2 centimeter. Snijd de paprika in reepjes.
-
Leg de groenten op een bakplaat of in een braadslede. Besprenkel met 3 eetlepels olijfolie, peper en zout en rooster de groenten in 35-40 minuten, tot ze gaar en zacht zijn.
-
Pureer de aubergines, tomaat en paprika met een staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
-
Snijd de oregano fijn. Pers de knoflook uit. Meng samen met 3-4 eetlepels olijfolie, het komijnpoeder en paprikapoeder in een diep bord.
-
Snijd de bloemkool in steaks (plakken) van ca 3,5 cm dik. Leg de steaks in de marinade en bedek beide kanten er mee.
-
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Bak de steaks aan beide kanten bruin in een hete pan. Haal ze uit de pan en leg ze op een bakplaat. Zet ze 35-40 minuten in de voorverwarmde oven tot ze zacht en gaar zijn.
-
Hak de pistachenootjes en amandelen fijn. Doe deze vervolgens in een kommetje en meng er een snuf zout door.
-
Verhit 2 el boter en 1 el olijfolie in een koekenpan. Bak de salieblaadjes bruin en knapperig. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken.
-
Verdeel de groentesaus over de borden. Leg de bloemkoolsteak erop. Verdeel de pistache, amandelen en krokante salie. Garneer met de granaatappelpitten.
0 reacties