De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

langoustine-tartaar

Met deze delicieuze en decadente tartaar van langoustine met kruidenmayonaise verras jij iedereen aan tafel. Probeer het recept van Miljuschka Masterclass Kersteditie!

30 min voorbereidingstijd
langoustine-tartaar

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

"Als je echt wilt uitpakken dan moet je deze tartaar van langoustine maken. En nu niet meteen afhaken, want ik praat je er stap voor stap doorheen, zodat ook jij dit zonder moeite op tafel kunt zetten."

Bereidingswijze

Langoustine-tartaar

  1. Snipper de sjalot heel fijn. Snijd de groene appel kleine blokjes. Snijd de witte boterham in blokjes van 1,5 cm. Pluk de blaadjes van de peterselie.

  2. Breng een pannetje water aan de kook en blancheer de peterseliebladeren 30 seconden. Koel 2 minuten terug in ijswater en dep dan goed droog.

  3. Pureer de peterseliebladeren in een blender met de zonnebloemolie. Giet door een fijn zeefje of koffiefilter.

  4. Meng de yoghurt en mayonaise met elkaar. Voeg de peterselie-olie in een dun straaltje toe en meng goed door. Doe in een spuitzakje en bewaar koel.

  5. Blancheer ook de zeekraal en koel terug.

  6. Verhit een beetje olie in een koekenpan. Bak de blokjes brood rondom bruin en bestrooi met zout.

  7. Pel de langoustines en verwijder het darmkanaal. Laat bij 4 de staart eraan en brand die met een brander. Leg apart.

  8. Snijd de rest van de langoustines tot tartaar, meng in een kommetje met de sjalot, sushi-azijn, limoensap en de stukjes appel en breng op smaak met olijfolie, peper en zout.

  9. Leg een steekring op een bord en schep de tartaar erin. Leg de gebrande langoustine er bovenop. 

  10. Garneer de rand van de langoustine-tartaar met dotjes mayonaise, appel, crouton, fijngehakte zeekraal en bloemetjes.

Wat drink je bij langoustine-tartaar?

Een frisse, droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay, kan goed samengaan met langoustine tartaar. Deze wijnen hebben de frisheid en de fruitige tonen om de delicate smaak van de langoustines te complimenteren. 

Miniatuur

Is bier lekker bij langoustine-tartaar?

Ja! Vooral een licht en verfrissend bier, zoals een pilsner of een witbier, kan een goede keuze zijn. Het bier zal de smaken van het gerecht aanvullen zonder te overheersen. 

Miniatuurvoorbeeld

Wat voor alcoholvrij drankje past bij langoustine-tartaar?

Alcoholvrije gin-tonic: Als je op zoek bent naar iets verfrissends en met een beetje complexiteit, kun je een alcoholvrije versie van de klassieke gin-tonic proberen. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker