De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Steak tartare traditioneel

Oui, oui le chique steak tartaar! Van Parijse brasseries tot New Yorkse steakhuizen, steak tartaar verovert harten overal ter wereld. Probeer dit recept uit Miljuschka Masterclass Kersteditie!

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
steak tartaar

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

"Steak tartaar heeft een roemrijk verleden dat teruggaat tot de Mongoolse krijgers die hun vlees onder hun zadel maalden om het malser te maken. Sindsdien heeft dit gerecht zich ontwikkeld tot een ware delicatesse in de culinaire wereld."

Bereidingswijze

Traditionele steak tartaar

  1. Snijd de augurken fijn. Laat de kappertjes uitlekken en hak fijn. Hak de sjalot fijn. 

  2. Snijd het kalfsvlees in fijne stukjes met de hakmolen of met een scherp mes. Doe het in een kom met de gesnipperde augurken, kappertjes en sjalotje. Meng goed door.

  3. Voeg de mosterd, tabasco, Worcestershiresaus, zout en peper toe en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout. 

  4. Leg een serveerring op een bord en schep daar een kwart van het tartaarmengsel in. Druk stevig aan en haal voorzichtig de ring omhoog. Herhaal tot de tartaar op is.

  5. Doe de eidooiers op de traditionele steak tartaar en serveer met toast.

In Miljuschka Masterclass Kersteditie deelt Miljuschka de gouden tips voor een onvergetelijke en geslaagd kerstdiner.

Miljuschka Masterclass Kersteditie.

Welke wijn is lekker bij steak tartaar?

Een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir of een Beaujolais, kan goed passen bij steak tartare. Deze wijnen hebben fruitige aroma's en verfrissende zuren die de smaken van het gerecht complementeren. 

Miniatuur

Welk biertje serveer ik bij steak tartaar?

Een licht en verfrissend bier, zoals een pilsner of een witbier, kan een goede keuze zijn. Het bier zal de smaken van het gerecht aanvullen zonder te overheersen. 

Miniatuurvoorbeeld

Wat drink je bij een steak tartaar?

Een niet-alcoholische gemberbier te serveren, omdat de kruidige smaak goed past bij de specerijen in steak tartaar. 

Gemberbier

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.