Steak tartare traditioneel

42
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Steak Tartare
Leg het vlees 30 minuten in de diepvries. Snijd het gekoelde vlees in gelijke repen en hak die vervolgens klein (zorg ervoor dat het niet te fijn wordt maar nog een goede bite heeft).

Hak de kappertjes. Pel en snipper het sjalotje. Snijd de augurkjes fijn. Pluk en snijd de peterselie fijn. Breng de tartaar op smaak met de eidooiers, olijfolie, worcestershiresaus, mosterd, tabasco, tomatenpuree, fleur de sel en peper. Voeg driekwart van de augurkjes en driekwart van de kappertjes toe en schep dit alles voorzichtig door elkaar. Rooster het brood lichtbruin.

Serveren
Schep een kwart van de tartaar in de ring op een bord. Verwijder de ring en herhaal dit bij de andere borden. Decoreer met wat peterselie, augurkjes en kappertjes. Serveer het geroosterde brood erbij.

Ingredienten

4
Personen

Steak tartare

  • 400 g bavette
  • 20 g kappertjes
  • 1 sjalot
  • 50 g cornichons
  • 0.5 bos krulpeterselie
  • 2 eidooiers
  • 1 el olijfolie extra vergine
  • 1 el worchestershiresaus
  • 1.5 el Dijonmosterd
  • enkele druppels tabasco
  • 1 el tomatenpuree
  • fleur de sel
  • 4 sneetjes lichtbruin desembrood

Extra nodig

  • steekring van ca 10 cm doorsnede
Geef je waardering
42