De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

steak tartare traditioneel

Leg het vlees 30 minuten in de diepvries. Snijd het gekoelde vlees in gelijke repen en hak die vervolgens klein (zorg ervoor dat het niet te fijn wordt maar nog een goede bite heeft).
Hak de kappertjes.

30 MIN
Steak tartare traditioneel

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Steak Tartare
Leg het vlees 30 minuten in de diepvries. Snijd het gekoelde vlees in gelijke repen en hak die vervolgens klein (zorg ervoor dat het niet te fijn wordt maar nog een goede bite heeft).

Hak de kappertjes. Pel en snipper het sjalotje. Snijd de augurkjes fijn. Pluk en snijd de peterselie fijn. Breng de tartaar op smaak met de eidooiers, olijfolie, worcestershiresaus, mosterd, tabasco, tomatenpuree, fleur de sel en peper. Voeg driekwart van de augurkjes en driekwart van de kappertjes toe en schep dit alles voorzichtig door elkaar. Rooster het brood lichtbruin.

Serveren
Schep een kwart van de tartaar in de ring op een bord. Verwijder de ring en herhaal dit bij de andere borden. Decoreer met wat peterselie, augurkjes en kappertjes. Serveer het geroosterde brood erbij.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker