De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hele zalm met grapefruit en venkel

Met deze hele zalm uit Miljuschka Masterclass Kersteditie maak je zeker indruk op je gezelschap!

55 min voorbereidingstijd
Hele zalm uit het programma Miljuschka Masterclass Kersteditie.

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

"Als je nu echt iets lekkers op tafel wilt zetten tijdens het kerstdiner met echt heel veel smaak, ga dan zeker voor deze hele zalm met grapefruit en venkel. Het is een makkelijk recept, dus ik weet zeker dat dit je gaat lukken. Samen cheffen we het."

Bereidingswijze

Hele zalm met grapefruit en venkel

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C (elektrisch),180 °C (hetelucht)

  2. Snijd de venkel in dunne plakken van 0,5 centimeter, leg ze op een bakplaat. Besprenkel met 3 eetlepels olijfolie en bestrooi met peper en zout. 

  3. Leg de plakken in een enkele laag op een bakplaat zonder bakpapier en rooster ze in 30-40 minuten knapperig en goudbruin.

  4. Bestrooi de zalm met peper en zout. Leg de zalm met de huid naar beneden op een bakplaat bekleed met bakpapier.

  5. Pers het sap van een halve grapefruit en schenk over de zalm. Snijd de rode biet in dunne plakjes van ongeveer 4 millimeter. Leg de plakjes om-en-om als dakpannetjes over de zalm.

  6. Snijd 1 grapefruit in plakken en leg op de bietjes. Druppel er een beetje olijfolie over en breng op smaak met zout en peper. Zet de zalm in de oven en bak ongeveer 20 minuten tot de zalm in vlokken uit elkaar valt.

  7. Roer in een kommetje de mascarpone los met de zure room. Hak de dille fijn en roer deze door de room. Breng op smaak met peper en zout en eventueel nog 1 el olijfolie. 

  8. Kneus de helft van de roze peperkorrels fijn in een vijzel en voeg toe aan de mascarpone. Zet tot gebruik in de koelkast.

  9. Kneus de andere helft van de roze peper in een vijzel, of op een plank met de achterkant van een lepel. Strooi over de zalm. 

  10. Leg de zalm in een mooie schaal, leg de venkel bij de zalm, bestrooi met de waterkers en serveer met de kruidenroom.

In Miljuschka Masterclass Kersteditie deelt Miljuschka de gouden tips voor een onvergetelijke en geslaagd kerstdiner.

Miljuschka Masterclass Kersteditie.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker