Hele zalm met grapefruit en venkel
-
Verwarm de oven voor op 200 °C (elektrisch),180 °C (hetelucht)
-
Snijd de venkel in dunne plakken van 0,5 centimeter, leg ze op een bakplaat. Besprenkel met 3 eetlepels olijfolie en bestrooi met peper en zout.
-
Leg de plakken in een enkele laag op een bakplaat zonder bakpapier en rooster ze in 30-40 minuten knapperig en goudbruin.
-
Bestrooi de zalm met peper en zout. Leg de zalm met de huid naar beneden op een bakplaat bekleed met bakpapier.
-
Pers het sap van een halve grapefruit en schenk over de zalm. Snijd de rode biet in dunne plakjes van ongeveer 4 millimeter. Leg de plakjes om-en-om als dakpannetjes over de zalm.
-
Snijd 1 grapefruit in plakken en leg op de bietjes. Druppel er een beetje olijfolie over en breng op smaak met zout en peper. Zet de zalm in de oven en bak ongeveer 20 minuten tot de zalm in vlokken uit elkaar valt.
-
Roer in een kommetje de mascarpone los met de zure room. Hak de dille fijn en roer deze door de room. Breng op smaak met peper en zout en eventueel nog 1 el olijfolie.
-
Kneus de helft van de roze peperkorrels fijn in een vijzel en voeg toe aan de mascarpone. Zet tot gebruik in de koelkast.
-
Kneus de andere helft van de roze peper in een vijzel, of op een plank met de achterkant van een lepel. Strooi over de zalm.
-
Leg de zalm in een mooie schaal, leg de venkel bij de zalm, bestrooi met de waterkers en serveer met de kruidenroom.
0 reacties