De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

luxe tomatentartaar

Luxe tomatentartaar. Oftewel steak tomaat! Dit is een vegetarische variant van mijn steak tartaar. Hoe je 'm maakt? Zie dit recept van Miljuschka Masterclass Kersteditie.

20 min voorbereidingstijd
40 min oventijd
vega steak tartaar

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

"Niemand hoeft de steak tartaar meer over te slaan met deze vegetarische variant op basis van tomaten."

Bereidingswijze

Vega steak tartaar

  1. Verwarm de oven voor op 120 °C (boven-en onderwarmte), 100 °C (hetelucht)

  2. Snijd de trostomaten in parten, verwijder het velletje en snijd het vruchtvlees eruit. Schep 2/3 op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Rooster voor 40 minuten en laat afkoelen.

  3. Snijd de rest van de parten trostomaten, de zongedroogde en semi-zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Meng alle stukjes tomaat door elkaar.

  4. Hak de sjalot en peterselie fijn. Meng samen met de Worcestershiresaus, tabasco, mosterd, cornichons en kappertjes door de tomaten.

  5. Kook de eieren voor 2 tot 4 minuten in kokend water. Laat schrikken in koud water en pel.

  6. Leg een serveerring op een bord en schep daar een kwart van de tomatentartaar in. Druk stevig aan en haal voorzichtig de ring omhoog. Herhaal tot de tartaar op is.

  7. Bestrooi de tomatentartaar met tuinkers. Leg op elke de tartaar een ei en snijd ze vlak voor het serveren of aan tafel open.

    Dit recept is heel lekker met kruidenbotertoast. Bak daarvoor 4 plakken zuurdesembrood in gesmolten 2 theelepels kruidenboter rondom bruin. 

Wat drink je bij luxe tomatentartaar?

Een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir of een Beaujolais, kan goed passen bij steak tartare. Deze wijnen hebben fruitige aroma's en verfrissende zuren die de smaken van het gerecht complementeren. 

Miniatuurvoorbeeld

Wat voor bier is lekker bij tomatentartaar?

Een licht en verfrissend bier, zoals een pilsner of een witbier, kan een goede keuze zijn. Het bier zal de smaken van het gerecht aanvullen zonder te overheersen. 

Miniatuurvoorbeeld

Welk alcoholvrij drankje drink je bij tomatentartaar?

Een niet-alcoholische gemberbier te serveren, omdat de kruidige smaak goed past bij de specerijen in steak tartaar. 

Gemberbier

In Miljuschka Masterclass Kersteditie deelt Miljuschka de gouden tips voor een onvergetelijke en geslaagd kerstdiner.

Miljuschka Masterclass Kersteditie.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker