Vega steak tartaar
-
Verwarm de oven voor op 120 °C (boven-en onderwarmte), 100 °C (hetelucht)
-
Snijd de trostomaten in parten, verwijder het velletje en snijd het vruchtvlees eruit. Schep 2/3 op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Rooster voor 40 minuten en laat afkoelen.
-
Snijd de rest van de parten trostomaten, de zongedroogde en semi-zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Meng alle stukjes tomaat door elkaar.
-
Hak de sjalot en peterselie fijn. Meng samen met de Worcestershiresaus, tabasco, mosterd, cornichons en kappertjes door de tomaten.
-
Kook de eieren voor 2 tot 4 minuten in kokend water. Laat schrikken in koud water en pel.
-
Leg een serveerring op een bord en schep daar een kwart van de tomatentartaar in. Druk stevig aan en haal voorzichtig de ring omhoog. Herhaal tot de tartaar op is.
-
Bestrooi de tomatentartaar met tuinkers. Leg op elke de tartaar een ei en snijd ze vlak voor het serveren of aan tafel open.
0 reacties